Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia si proti Vyšehradu zastřílela. Poté z kádru vyřadila tři hráče

Praha – S vítěznou náladou odletí na soustředění do Španělska fotbalisté Slavie. Sešívaní v přípravě porazili Vyšehrad vysoko 5:1. Dvěma góly pomohl k triumfu nad druholigovým soupeřem reprezentační útočník Milan Škoda. Na jih Evropy s klubem již neodcestuje trio Jan Vošahlík, Daniel Souček a Marek Kodr.

Slávisté i v šestém zápase vyzvali soupeře z nižší soutěže a na rozdíl od středečního nepovedeného utkání s Ústím od začátku dominovali. Prvních gólů v zimní přípravě se dočkal nejlepší střelec týmu Škoda, který v 15. minutě otevřel skóre a v 35. minutě zvýšil hlavou po Zmrhalově centru. Přihrávající záložník se o čtyři minuty později trefil sám po akci středem hřiště.

Chvíli po přestávce se prosadil dorážkou záložník Hušbauer a v 57. minutě upravila už na 5:0 další ze zimních posil obránce Bořil, kterému patičkou přiťukl míč Vukadinovič. Po prostřídání pak Vyšehrad snížil.

"Prohráli jsme s Ústím a teď jsme samozřejmě chtěli vyhrát. To se nám povedlo. Takových 65 minut bylo dobrých, takhle bych si to představoval kombinačně," řekl trenér Dušan Uhrin mladší, který na rozdíl od minulých přípravných utkání neprostřídal v poločase celou jedenáctku.

"Chtěli jsme, aby někteří hráči odehráli aspoň 60 minut. V druhé půli jsme trošku polevili, tím, jak se pak vystřídalo, nebyli někteří hráči na svých postech a to vždy znamená trochu chaos. Je to pořád příprava, nic jiného. Dopoledne jsme měli normálně trénink a odpoledne jsme hráli," dodal Uhrin.

Ze zdravotních důvodů raději nenasadil Levana Keniju, Simona Deliho a jednu z posil Lukáše Železníka. "Železník nenastoupil, ale už je zdravý. Nechtěli jsme riskovat, že by si obnovil zranění. To samé Deli. Nechceme, aby se tihle dva hráči zranili na umělé trávě a pak nebyli připraveni do Španělska," podotkl Uhrin.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia v přípravě porazila Vyšehrad, dvakrát se trefil Škoda

Přípravné fotbalové utkání:

Slavia Praha - Slavoj Vyšehrad 5:1 (3:0)

Branky: 14. a 35. Milan Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil - 71. Madej.

Sestava Slavie: Pavlenka (46. Berkovec) - Bořil (57. Mikula), Frydrych, Bílek (46. Latka), T. Jablonský (67. Černý) - T. Souček - Mihalík (46. M. Vukadinovič), Hušbauer (57. Barák), Zmrhal (57. Štohanzl) - Mešanovič (67. Linhart), Milan Škoda (46. Kuchta). Trenér: Uhrin.

V kádru končí Vošahlík, Kodr a Souček

Na jih Evropy s týmem nepoletí tři hráči. Ofenzivní záložník Jan Vošahlík má svolení najít si nové angažmá, mladík Daniel Souček se vrátil k juniorce a obránci Marku Kodrovi hledá klub hostování.

Naopak další mladíci - obránce Libor Holík a útočník Jan Kuchta - si vybojovali možnost odjet s týmem do Španělska. V kádru pro herní kemp nechybí všech osm zimních posil Slavie.

Červenobílí sehrají na jihu Evropy čtyři přípravná utkání, v nichž budou ladit formu a sestavu pro start jarní ligové sezony. Do soustředění vstoupí 27. ledna duelem s osmifinalistou Ligy mistrů Dynamem Kyjev, poté je čeká souboj s vicemistrem korejské ligy Samsungem Suwon. V dalším zápase 1. února změří síly s polským šampionem Poznaní a kemp uzavřou 5. února utkáním s ruským Krasnodarem, který se o třináct dní později představí na Spartě v úvodním duelu jarní části Evropské ligy.

"Už se těšíme do tepla. Budeme hrát proti silným soupeřům, tak určitě uvidíme, kde máme slabiny, které musíme zlepšit," uvedl Uhrin.

Kádr Slavie pro soustředění ve Španělsku:

Brankáři: Martin Berkovec, Jiří Pavlenka, Josef Řehák.

Obránci: Jan Mikula, Jan Bořil, Libor Holík, Michal Frydrych, Simon Deli, Jiří Bílek, Martin Latka, Tomáš Jablonský.

Záložníci: Miljan Vukadinovič, Jaroslav Mihalík, Tomáš Souček, Karel Piták, Josef Hušbauer, Levan Kenija, Milan Černý, Jan Štohanzl, Antonín Barák, Jaromír Zmrhal.

Útočníci: Muris Mešanovič, Lukáš Železník, Milan Škoda, Jan Kuchta, Zdeněk Linhart.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články