Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jihlava porazila Vyšehrad, skórovala i posila ze Slavie Voltr

Praha - Fotbalista Radek Voltr se trefil hned v prvním utkání za Jihlavu, kam zamířil na hostování ze Slavie. Čtyřiadvacetiletý útočník otevřel skóre závěrečného duelu skupiny A Tipsport ligy proti domácímu Vyšehradu a přispěl k premiérové výhře Vysočiny v přípravě 2:0.

Slavící fotbalisté Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Voltr odehrál úvodních 45 minut a prosadil se ve 24. minutě po Kukolově přihrávce. Poté ještě neproměnil dvě šance. "Za gól jsem samozřejmě rád, nebudu říkat, že ne. I když to bylo do prázdné brány. Ale hlavně aby se nám takhle dařilo v sezoně. Je to super, ale určitě neusnout na vavřínech, z mé strany to mohlo být lepší," řekl Voltr.

Nebere nijak zvlášť špatně, že se v zimní přestávce neprosadil v posílené Slavii, kam zamířil loni v létě. "Určitě nejsem ukřivděný nebo uražený. Pokud bych byl, škodil bych jen sám sobě," prohlásil Voltr, který na podzim zasáhl do patnácti kol a dal jedinou branku. "Můj gólový příspěvek bohužel nebyl takový, jaký jsem očekával. Jsem rád, že můžu hrát ligu, a doufám, že se do Slavie zase někdy dostanu. Pořád jsem jejím hráčem," uvedl Voltr.

Zájem o něj měl i šestý celek ligové tabulky nováček ze Zlína, přednost ale nakonec dal čtrnácté Jihlavě, s níž bude hrát o záchranu. "Nějakou dobu jsem zvažoval, která varianta bude nejlepší. Konzultoval jsem to s trenérem, vedením Slavie. Nakonec jsem vybral Jihlavu a jsem za to rád," prohlásil Voltr.

V týmu Vysočiny by měl zastoupit bosenského útočníka Murise Mešanoviče, který přestoupil do Slavie. "Zodpovědnost to je. Muris tu byl několik let a prokazoval své kvality. Doufám, že týmu pomohu ke splnění úkolu - k záchraně," dodal Voltr.

Výhra jeho nového celku nad druholigovým Vyšehradem už nemohla nic změnit na tom, že do Final Four Tipsport ligy postoupili ze skupiny A Bohemians 1905. Těm následný los přisoudil pro sobotní semifinále Olomouc, druhou dvojici tvoří Zlín a Mladá Boleslav. Finále a duel o třetí místo se na Vyšehradě odehrají v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články