Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Spartu čeká "maximální prověrka" – utká se s Dortmundem

Praha - Fotbalisté Sparty čeká v zimní přípravě bonbónek v podobě zápasu s Borussií Dortmund. S finalistou Ligy mistrů z roku 2013 a po podzimu druhým týmem bundesligové tabulky se letenský celek střetne v Essenu. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 19:00.

Radost hráčů Sparty
zdroj: ČTK/AP

Sparťané vědí, že Borussia bude těžkým protivníkem. "Moc se těším. A nejen já, ale celá kabina, protože to pro nás bude velké zpestření. Dortmund má formu, navíc to pro ně bude generálka a budou si chtít vyzkoušet, jak na tom oproti podzimu jsou," uvedl záložník Petr Jiráček na webu Sparty.

Sparta a Dortmund jsou v opačných fázích přípravy. Zatímco Spartu čeká ještě několik zápasů, Dortmund dolaďuje herní naladění. "Zatímco my za sebou máme tu nejtvrdší část tréninku s velkými objemy a přípravou po té silové stránce, oni přijeli ze soustředění, kde už pilovali především hru," přiblížil Jiráček.

Dortmund stejně jako Sparta postoupil do vyřazovací části Evropské ligy, když ve skupině skončil na druhém místě za Krasnodarem. A právě ruský tým bude soupeřem českého klubu v jarním play-off. Borussia nad ním doma zvítězila 2:1, venku pak prohrála 0:1.

Borussia patří v poslední době k nejúspěšnějším německým celkům. Získala celkem osm ligových titulů, poslední dva v letech 2011 a 2012. Na kontě má Dortmund také jeden triumf v Lize mistrů (1996/1997) a před třemi lety ve finále nestačil na Bayern Mnichov. Se Spartou už se Dortmund v minulosti dvakrát utkal a v sezoně 1997/1998 nad ní v základní skupině Ligy mistrů vyhrál 4:1 a 3:0.

"Přesně tyhle zápasy nás nejvíc posunou. Ukážou nám naše silné a slabé stránky, Dortmund nás maximálně prověří. Nejradši bych byl, kdybychom takové soupeře potkávali po celou dobu přípravy," dodal Jiráček.

Pražský celek přivedl v zimním přestupovém období do svého kádru tři výrazné tváře. Jako volný hráč se upsal pražskému celku Ondřej Mazuch. Z Mladé Boleslavi přišel Ondřej Zahustel, z Liberce Josef Šural. Pražané zatím odehráli jedno přípravné utkání, v tréninkovém centru na Strahově hráči deklasovali druholigové Ústí nad Labem 7:1, o branky se postarali Krejčí, Matějovský, Juliš a po dvou brankách Lafata s Breznaníkem.

Přípravné zápasy s prestižními soupeři za posledních pět let:

Sparta - Celtic Glasgow 3:2 (13. 1. 2015)

Sparta - Eindhoven 2:5 (11. 1. 2015)

Sparta - Basilej 4:0 (8. 7. 2014)

Sparta - Šachtar Doněck 1:2 (26. 1. 2011)

Sparta - Petrohrad 0:3 (22. 1. 2011)

Zdroj
ČTK, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články