Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Inter opět nezvítězil, Juventus naopak uspěl podesáté v řadě

Řím - Druhou bodovou ztrátu v řadě utrpěli v italské lize fotbalisté Interu Milán. Na hřišti Bergama pouze remizovali 1:1 a v tabulce na druhé příčce ztrácejí čtyři body na vedoucí Neapol, která porazila Sassuolo 3:1. Juventus přehrál Udine jasně 4:0.

Ilustrační foto

Sassuolo se v Neapoli dostalo do vedení už ve třetí minutě. Sansone byl faulován ve vápně a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Falcinelli. Pak ale začali úřadovat domácí. Nejprve přihrál Insigne před bránu Callejónovi a ten střelou z první překonal gólmana Consigliho, v závěru poločasu dokonal obrat po pasu slovenského reprezentanta Hamšíka Higuaín. Právě argentinský kanonýr upravil v nastavení na konečných 3:1 a s 20 trefami suverénně vévodí tabulce střelců Serie A. Druhý Eder ze Sampdorie Janov ztrácí devět branek.

Bergamo v předchozích čtyřech zápasech nezískalo ani bod, proti jednomu z aspirantů na ligový titul si ale počínalo aktivně. V 17. minutě se dostalo do vedení poté, co si Dramého přihrávku srazil do vlastní branky Murillo. O osm minut později se podobně nešťastný kousek povedl domácímu obránci Tolóiovi. Druhý poločas přinesl několik slibných šancí na obou stranách, blíže k rozhodujícímu gólu mělo Bergamo, hosty ale několikrát podržel brankář Handanovič.

V Udine zazářil především Paulo Dybala, díky kterému obhájce titulu nastřílel všechny čtyři góly už v prvním poločase. Argentinský záložník se sám prosadil z přímého a poté i pokutového kopu, navíc asistencemi připravil branky i pro Khediru a Sandra. Juventus čtyři branky během první půle nastřílel naposledy v listopadu 2012 proti Pescaře. Ani po přestávce se domácí, kteří po vyloučení Danila hráli od 25. minuty v deseti hráčích, na žádný větší odpor nezmohli, ale skóre se už nezměnilo. Juventus má na vedoucí Neapol nadále manko dva body.

Utkání AS Řím - Hellas Verona
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Kontakt s prvními příčkami tabulky dál ztrácí AS Řím, který remizoval popáté z poslední šesti utkání. Výsledkové zlepšení zatím nepřinesl ani příchod Spallettiho, který v týdnu nahradil odvolaného Rudiho Garciu. Favorit sice vedl po brance Nainggolana z prvního poločasu, jenže po přestávce z penalty srovnal Pazzini a AS poté doplatil na špatné proměňování šancí. Salah trefil tyč, Džeko pro změnu přestřelil z malého vápna branku. Hellas dokonce mohl i vyhrát, ale Rebič také trefil jen tyč.

Na tři body k pátému Římu se přiblížil AC Milán, jenž vyhrál 2:0 nad Fiorentinou a posunul se na šestou pozici. Fiorentina naopak promarnila šanci jít na třetí příčku a zůstala čtvrtá. Skóre zápasu otevřel už ve 4. minutě po průniku do vápna devátým gólem v sezoně Kolumbijec Carlos Bacca. Výhru Milána pečetil dvě minuty před koncem svou premiérovou trefou po lednovém návratu do klubu střídající Kevin-Prince Boateng.

Výsledky 20. kola italské fotbalové ligy:

Bergamo - Inter Milán 1:1 (17. vlastní Murillo - 25. vlastní Tolói), FC Turín - Frosinone 4:2 (37. a 41. Belotti, 9. Immobile z pen., 82. Benassi - 33. Sammarco, 74. vlastní Avelar), Neapol - Sassuolo 3:1 (42. a 90.+3 Higuaín, 19. Callejón - 3. Falcinelli z pen.), FC Janov - Palermo 4:0 (71. a 88. Pavoletti, 4. Suso, 75. Rincón), AS Řím - Hellas Verona 1:1 (41. Nainggolan - 61. Pazzini z pen.), Boloňa - Lazio Řím 2:2 (2. Giaccherini, 18. Destro - 6. Candreva z pen., 77. Lulič), Carpi - Sampdoria Janov 2:1 (28. Lollo, 55. Mbakogu z pen. - 33. Correa), Chievo - Empoli 1:1 (7. Paloschi - 47. Tonelli), Udine - Juventus Turín 0:4 (15. a 26. z pen. Dybala, 19. Khedira, 42. Sandro), AC Milán - Fiorentina 2:0 (4. Bacca, 88. Boateng).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články