Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Platini se okamžitě k CAS odvolat nemůže, jeho žádost musí prvně zvážit FIFA

Curych – Plán Michela Platiniho, že se rychle odvolá proti osmiletému zákazu působení ve fotbale k Arbitrážnímu soudu pro sport (CAS) v Lausanne, zkrachoval. Mezinárodní fotbalová federace ho totiž upozornila, že případné odvolání nejprve musí projít příslušnou komisí FIFA.

Michel Platini
zdroj: ČTK/AP autor: Claude Paris

Šéfa UEFA Platiniho tlačí čas, neboť by se chtěl 26. února zúčastnit voleb prezidenta FIFA, v jejímž čele skončí Sepp Blatter. Podle pravidel FIFA musí být seznam kandidátů definitivně uzavřen měsíc před volbou.

Bývalý vynikající francouzský fotbalista chtěl proto podle agentury AP proces zrychlit odvoláním k CAS. FIFA však uvedla, že Platiniho informovala, že případ musí nejprve projít její odvolací komisí.

Platinimu a Blatterovi zakázala v pondělí FIFA na osm let působit ve fotbale kvůli neetickému chování. Trest je důsledkem pochybné finanční transakce mezi oběma funkcionáři. Platini v roce 2011 dostal od Blattera dva miliony švýcarských franků, údajně za poradenskou činnost. O transakci ale neexistuje žádný doklad.

Oba vrcholní funkcionáři uvedli, že se suspendací nesouhlasí, a chtějí se proti ní odvolat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články