Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Juventus se přibližuje čelu tabulky, Neapol si rozdělila body s AS Řím

Řím - Bodový odstup od prvního Interu je stále šestibodový, Juventus se ale vítězstvím 3:1 v důležitém utkání s druhou Fiorentinou a sérií šesti vítězných zápasů posunul na čtvrté místo. Remízu 0:0 uhrál AS Řím na hřišti ve formě hrající Neapole, která nyní na Inter ztrácí čtyři body. AC Milán zase ztratil body v domácím prostředí po remíze 1:1 s Hellasem Verona, který se krčí na posledním místě tabulky a ještě nevyhrál ani jedno utkání.

Slavící hráči Juventusu
zdroj: Reuters autor: Giorgio Perottino

Juventus přitom do utkání s Fiorentinou vůbec nevstoupil dobře. Po faulu Chielliniho se již ve třetí minutě zahrával pokutový kop, který suverénně proměnil Iličič, přestože Buffon vystihl směr střely. Už o tři minuty později ale parádním lobem hlavičkou překonal Cuadrado brankáře Fiorentiny a trefil se tak do sítě svého bývalého klubu.

Po změně stran se dlouho hrál vyrovnaný zápas a zdálo se, že utkání dospěje k remíze. Nepříliš přesvědčivý výkon ale napravil Mandžukič. Na skvělou diagonální průnikovou přihrávku Pogby si naběhl Dybala, a přestože vyběhnuvšího Tatarusanua ještě nepřekonal, chorvatský útočník ve skluzu dorazil míč do sítě i přes tři dorážející bránící hráče La Violy. Vítězství Juventusu pak ještě pojistil Dybala svým individuálním průnikem ve vápně.

Slavící hráči Hellasu Verona v utkání na hřišti AC Milán
zdroj: imago sportfotodienst

Neapol, která v posledních týdnech válcovala své soupeře, nyní podruhé v řadě po prohře v Boloni klopýtla, když doma remizovala 0:0 s AS Řím. Giallorossi nevyhráli v posledních čtyřech zápasech Serie A a dvou duelech Ligy mistrů. 

Kromě ztráty může Neapol mrzet i konec série útočníka Gonzala Higuaína. Ten vyšel po osmi zápasech poprvé gólově naprázdno a nepředčil výkon legendárního Diega Maradony. Ten drží neapolský klubový rekord od ročníku 1987/88, kdy se také trefil osmkrát za sebou. 

Milánskému AC vydrželo vedení na domácím stadionu jen okamžik. Už čtyři minuty po vedoucí brance Carlose Baccy fauloval Nigel de Jong a rozhodčí kromě nařízení penalty Nizozemce také vyloučil. Pokutový kop bezpečně proměnil kapitán Hellasu Luca Toni, jehož tým uhrál sedmou remízu v sezoně, na vítězství ale nadále čeká.

Chievu hodně pomohl k výhře 1:0 stoper Bergama Nicolo Cherubin, který nesmyslně mimo hru udeřil hlavou protihráče a byl vyloučen. Incident se navíc odehrál v pokutovém území, penaltu ale chytil brankář Marco Sportiello. Toho nakonec překonal ze hry Valter Birsa a zajistil Chievu tři body.

Sport
zdroj: ČT4

Udine se sice nachází až na 15. místě, proti vedoucímu Interu ale nepůsobilo zakřiknutě a soupeře přestřílelo 19:13. Domácí však ztroskotali na nepřesnostech a milánský klub také několikrát podržel gólman Handanovič.

Naopak Inter byl efektivní v zakončení a už v prvním poločase si zajistil dvougólový náskok. Pátou brankou v sezoně otevřel skóre Icardi, který zatím oproti minulému ročníku, kdy se s 22 trefami podělil o prvenství v tabulce střelců Serie A s Tonim z Hellasu Verona, zůstával trochu za očekáváním. Druhý gól přidal o chvíli později Jovetič, který efektně přeloboval brankáře Karnezise.

V závěru využil další chyby domácí obrany Icardi a v 86. minutě stanovil konečné skóre střídající Brozovič.

Fotbalisté Lazia Řím remizovali se Sampdorií Janov 1:1, hosté vyrovnali v třetí minutě nastaveného času. Oba týmy tak nedokázaly posedmé za sebou vyhrát. Laziu patří dvanácté místo, Sampdoria je šestnáctá. Domácí se dostali do vedení v 78. minutě, kdy se střídající Matri trefil hlavou. Krátce nato však musel do branky Lazia místo Marchettiho Albánec Berisha a v nastavení si neporadil se Zukanovičovou tečovanou střelou z přímého kopu.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:

FC Janov - Boloňa 0:1 (90.+2 Rossettini), Palermo - Frosinone 4:1 (5. Goldaniga, 17. Vázquez, 60. Trajkovski, 86. Gilardino - 24. Sammarco), Udine - Inter Milán 0:4 (23. a 83. Icardi, 31. Jovetič, 86. Brozovič), AC Milán - Hellas Verona 1:1 (52. Bacca - 56. Toni z pen.), Chievo - Bergamo 1:0 (76. Birsa), Empoli - Carpi 3:0 (46. a 61. Maccarone, 51. Saponara), Neapol - AS Řím 0:0, Juventus Turín - Fiorentina 3:1 (6. Cuadrado, 80. Mandžukič, 90.+1 Dybala - 3. Iličič z pen.). 

Zápas Sassuolo - FC Turín byl odložen kvůli mlze.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články