Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň si zpět stahuje Hubníka i další hráče na hostování

Plzeň - Roman Hubník se v zimě vrátí do kádru fotbalistů Plzně, odkud na podzim hostoval v Sigmě Olomouc. Plzeň neplánuje během zimy výraznější posilování, šanci chce dát naopak hráčům, kteří byli podobně jako Hubník na hostování.

Roman Hubník
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Jednatřicetiletý Hubník v září zamířil na hostování do Olomouce, jelikož potřeboval být blízko rodině. Pro Sigmu byl klíčovým hráčem a olomoucký klub toužil, aby mu na jaře pomohl k záchraně, Plzeň si však zkušeného stopera povolává zpět. "Stahujeme si všechny hráče, které máme po hostování. Do přípravy se tedy vrací i Roman Hubník," řekl generální manažer klubu Adolf Šádek s tím, že do přípravy se zapojí i David Štípek, Matěj Končal a Jan Suchan, hostující v Příbrami, či Michael Krmenčík z Dukly. Výraznější posílení nyní Plzeň neplánuje. I vzhledem k tomu, že si v evropských pohárech příliš nevydělala.

Adolf Šádek: "Vždycky je to o tom, co vám umožňují čísla. Přestupové zimní okno letos není o velkých změnách. Abyste mohli kupovat, musíte i prodávat. Momentálně jsme poměrně aktivně nakupovali, máme široké portfolio hráčů. Proto vzhledem k tomu, že není žádná konkrétní nabídka na stole na žádného hráče, ani se jí nechceme moc zabývat, jelikož nechceme oslabit, tak žádné investice do nákupu hráčů se neplánují."

Podle něj ani na českém trhu není příliš hráčů, kteří by nyní mohli do Plzně přijít. "Říkám to i agentům, že v Česku není už moc co kupovat. Nechci se teď dotknout hráčů, ale mydlíme se tu cenami, lítají tu na české poměry nesmyslná čísla. Nemáme potřebu, proto nekupujeme," vysvětlil druhý nejvlivnější muž v Plzni po majiteli Tomáši Paclíkovi.

V plánu není ani žádný odchod. "Momentálně na odchodu není nikdo, budeme začínat v hojném počtu. Čekají nás dvě soustředění, bude hodně prostoru, aby se o to kluci poprali. Jak říkám, nechceme žádné zásadní a velké pohyby. Divočit nebudeme," prohlásil Šádek. "Budeme se to snažit okysličit našimi hráči, které si dlouhodobě připravujeme. Na jaře liga začíná brzo, nějaká velká hitparáda a revoluce se v Plzni očekávat nedá," dodal.

Sport
zdroj: ČT4

Trpělivost má i s bosenským útočníkem Aidinem Mahmutovičem, který za rok v Plzni zatím nepotvrdil pověst střelce. Uvolní ho jen v případě, že o to projeví zájem sám hráč. "Rozhodně se ho nechceme zbavit. Má to nyní těžké, protože Michal Ďuriš je ve formě, takže když sám přijde, že má nabídku, tak bychom to zvažovali, ale určitě ho nezatracuji, protože svou kvalitu v české lize už prokázal. Nezbavujeme se ho, protože charakter a úsilí má," uvedl Šádek.

Na druhou stranu však připustil, že pokud se během zimy osvědčí navrátilec z hostování Krmenčík, někdo z tria útočníků Ďuriš, Mahmutovič, Jan Holenda bude muset odejít. "Krmenčík měl výborný podzim v Dukle a jsem zvědavý, jak se popasuje s konkurenčním prostředím u nás. Znám ho dlouho, přivedl jsem si ho ze Sokolova a věřím, že je v něm velký potenciál. Pokud se bude jevit dobře, tak bude muset odejít někdo jiný z té čtveřice. Do jara určitě nepůjdeme se čtyřmi útočníky," dodal Šádek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články