Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Aspoň jsem trochu odčinil Minsk a klukům to vrátil, těšilo střelce Baránka

Jablonec - Ve čtvrtek s Minskem jeho zákrok znamenal penaltu, po které Plzeň prohrála. Jan Baránek proto bral svůj gól, jímž rozhodl o ligové výhře 1:0 v Jablonci, jako odčinění svého zaváhání. Připsal si už třetí branku v tomto ročníku nejvyšší soutěže a po trefě do sítě Sparty se prosadil v souboji s dalším pohárovým aspirantem.

Slavící Jan Baránek z Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Hned mě to napadlo po konci zápasu, že to bylo takové odčinění toho Minsku. Aspoň jsem to klukům trochu vrátil," řekl po zápase Baránek.

Skóroval ve 32. minutě po centru od Tomáše Hořavy. "Po standardce tam byl odražený balon a já jsem tam zůstal. Hořka dával centr, trefil jsem to o zem, že to ještě sjelo, takže těžké pro gólmana. Jsem rád, že to tam spadlo a vyhráli jsme," prohlásil Baránek.

Poslední dobou se mu střelecky daří ve velkých zápasech. Nedávno totiž otevřel ve šlágru podzimu proti Spartě skóre a přispěl k výhře 2:1, i když Viktoria hrála přes poločas o deseti.

"Proti Spartě to byl týmový výkon stejně jako tady. Že jsem ty góly dal já, to je náhoda. Určitě to ale potěší a dodá sebevědomí, abych těch gólů dal třeba víc," podotkl Baránek, který zažívá střelecky nejlepší sezonu v kariéře.

Výhru v Jablonci považoval ze velmi cennou. Plzeň si díky ní zajistila neoficiální titul půlmistra. "V Jablonci se moc nevyhrává. Nevyhrála tady ani Sparta, takže pro nás velmi důležité tři body. Ale jestli jsme podzimním půlmistrem, nebo ne, to není zase tak důležité," doplnil Baránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články