Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Dukla dala Teplicím čtyři branky a přeskočila je v tabulce

Praha - Předehrávka ligového kola dopadla lépe pro Duklu, která porazila své konkurenty z Teplic jednoznačně 4:0. Na Julisce se dvakrát prosadil Lotyš Kaspars Gorkšs a jednou Bosňan Aldin Čajič s Tomášem Přikrylem.

Radost dukelských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Obě mužstva se od začátku snažila hrát hodně ofenzivně. První velkou možnost si v osmé minutě vypracovala Dukla. Unikající Krmenčík se odpoutal od Lüftnera, ale nakonec zamířil těsně vedle tyčky. Na druhé straně Horův tečovaný pokus vyrazil Rada a domácí gólman po půlhodině hry chytil také hlavičku volného Filla. Pět minut před pauzou otevřeli Pražané skóre. Bývalý hráč Teplic Čajič si narazil míč s Miloševičem a z hranice šestnáctky se trefil povedenou technickou ranou k tyči.

Dukla převzala iniciativu a za pět minut z rohu zvýšil hlavou Gorkšs. Lotyšský stoper se v lize trefil poprvé. Před třetím gólem v nastaveném čase zachránil hosty brankář Slavík, který Krmenčíkovu střelu vytěsnil na tyč.

I druhou půli začala Dukla velkým náporem, teplická obrana v čele s gólmanem však dlouho odolávala. Z dobré pozice Krmenčík hlavičkoval vedle, Slavík si poradil se střelou Přikryla. Hostující Fillo zkusil zdálky překvapit Radu, ale ten jeho ránu vyrazil.

Domácí zápas kontrolovali a v 74. minutě vstřelili třetí branku. Přikryl na vlastní polovině převzal míč a sólo po levé straně zakončil elegantním přehozením Slavíka. Teplický gólman ještě v závěru vytáhl nad břevno Marešovu střelu, ale v 89. minutě ho znovu překonal Gorkšs, který i podruhé skóroval po rohovém kopu. Dukla si tak i čtvrtou výhru v tomto ligovém ročníku připsala doma.

Dukla Praha - FK Teplice 4:0 (2:0)

Branky: 45. a 89. Gorkšs, 40. Čajič, 74. Přikryl. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Kubr. ŽK: Jeřábek, Jakub Mareš, Krmenčík - Krob. Diváci: 1132.

Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Jurendič - Čajič, Považanec, Jakub Mareš (85. Preisler) - Berger, Krmenčík (71. Beauguel), Přikryl (83. Daniel Tetour). Trenér: Kozel.

Teplice: Slavík - Dressler, Lüftner, Matula, Krob - Ljevakovič - Hora (71. Kodeš), Breite, Vachoušek (82. Česlák), Fillo - Kapolongo (46. Vondrášek). Trenér: Vavruška. 

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Po těch posledních výsledcích a většinou trápení to dneska výsledkově vyznělo jednoznačně v náš prospěch. Teplice chtějí hrát ofenzivně a nám to vyhovuje. V první půli byla asi dvacetiminutová pasáž, kdy nám napadání Teplic dělalo problémy. Dostávali jsme se pod tlak, bylo to otevřené a nás dvakrát podržel Rada. Tam se to lámalo, naštěstí jsme to přečkali a Čajič nás krásnou střelou dostal do vedení. Díky psychické pohodě jsme si pomohli standardkou a vedli 2:0. Bylo to na nás okamžitě vidět, mužstvo pookřálo. Druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý, všichni ofenzivní hráči podali výborný výkon. Chyběla tomu jen dřív pojistka na 3:0. Nakonec jsme se taky dočkali a v závěru ze standardky to Kaspars svým druhým gólem dostal na tento rozdíl."

David Vavruška (trenér Teplic): "My jsme vydrželi hrát to, co jsme chtěli, necelých čtyřicet minut. Do té doby jsme měli hru pod kontrolou, na Duklu jsme byli dobře připravení a byl tam dostatek situací. Měli jsme vstřelit první gól, který by řešil spoustu věcí. Bohužel to vyřešil i na druhé straně. Nerad říkám, že první gól Dukly padl z ničeho. Ale to snad ani nebyla šance, z čeho jsme inkasovali. Spíš je zajímavé, co se dělo potom. Gól nás srazil takovým způsobem, že jsme zbytek utkání odehráli tak bídně. Tohle mě zaráží. Ve druhé půli jsme už hráli naivně. Chtěli jsme to hrát trošičku jinak, ztráceli jsme velké množství míčů, dovolili jsme soupeři hodně brejků. To ještě Dukla spoustu těch šancí nevyřešila správně, takže to mohlo být ještě horší."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články