Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nejhorší možný scénář, smutnil Pokorný po gólu z nastavení a stopce na Marseille

Braga (Portugalsko) – Nastavený čas se pro Liberecké v Evropské lize mění v noční můru. Už podruhé v něm přišli o body. Po ztrátě výhry s Groningenem zase v Braze ztratili remízu. Pro stopera Slovanu Lukáše Pokorného má smolná prohra ještě hořčejší pachuť, jelikož v zápase dostal třetí žlutou kartu v soutěži a nebude tak moc hrát klíčový duel s Marseille.  

Lukáš Pokorný (druhý zleva) sleduje se spoluhráči z Liberce gól Bragy
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paulo Duarte

"Jsem hrozně zklamaný nejen výsledkem, ale i žlutou kartou. Před zápasem jsme si s trenérem říkali, jestli to nepošetřit na Marseille, ale já jsem chtěl hrát. Každý takovýhle zápas je pro nás svátek. Doufal jsem, že tu kartu nedostanu, ale bohužel. Prohráli jsme a já dostal kartu, pro mě nejhorší možný scénář," řekl Pokorný.

Žlutou kartu dostal čtvrt hodiny před koncem za zákrok na Crislana. "Já jsem myslel, že ten balon bude pomalejší, že mu tam skluzem vlítnu. Myslím, že jsem hrál balon a potom s ním nohy, ale rozhodčí to posoudil jako kartu. Já mu to nevyčítám, udělal jsem možná hloupost, nevím," přemítal dvaadvacetiletý stoper.

Hned ale tušil, že bude zle. "Hned jsem to věděl, už jak si tam dával to tělo, že jsem sice vzal balon, ale pak i jeho. Hned jsem věděl, že je problém," připustil. "Jak mi dal tu kartu, honilo se mi to hlavou, myslel jsem na to. Ale chtěl jsem dohrát zápas, abychom ho dohráli do remízy nebo třeba vyhráli, ale bohužel se to nepovedlo," litoval Pokorný.

Už teď se obává nervů, které bude prožívat při rozhodujícím zápase s Marseille. "Já si to nedovedu představit. Už teď se ve mně mísí ty pocity, že bude strašné tam sedět a vědět, že klukům nemůžu pomoct. Ale máme široký kádr, doufám, že to zvládneme," uvedl Pokorný.

V Braze byl téměř u všeho podstatného. Nejprve asistencí pomohl k vedoucímu gólu Slovanu. "To jsem dal křížný balon. Věděli jsme, že na ně budou platit. To se nám povedlo, jsem za to rád, ale mrzí mě výsledek," uvedl Pokorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Braga - Liberec

V druhé půli pak nejprve vykopl míč z čáry za již překonaným brankářem Tomášem Koubkem, ale v druhé minutě nastavení si za něj naběhl Crislan a rozhodl. "Já jsem tušil, že za mnou půjde. Vždy mi zabíhal za zády. Tušil jsem ho tam, chtěl jsem ho vystát, bohužel to dal kolem mě a už to uklidil výborně," podotkl Pokorný.

Liberci by ale nepomohla v Braze ani remíza, protože Marseille porazila Groningen a posunula se na druhé místo skupiny před Slovan. Severočeši tak potřebují k postupu v prosinci zdolat Marseille, nad kterou už zvítězili v říjnu ve Francii 1:0.

"Věděli jsme, že ten bod možná nebude stačit, že ten poslední zápas bude rozhodovat. Buď remízou, nebo výhrou. S Marseille stejně hrát na remízu nemůžeme, to jsme se přesvědčili, že prostě nejde. Půjdeme do toho, teda kluci do toho zápasu půjdou, že musíme vyhrát, což bychom šli i jinak. Takže pro nás se nic nezmění," dodal Pokorný.

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články