Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Znojmo zakončilo podzim vysokou prohrou, Sokolov si upevnil druhé místo

Praha – Přezimují v čele, přesto na poslední podzimní kolo druhé ligy fotbalisté Znojma nebudou vzpomínat s láskou. V Karviné prohráli 0:3 a připsali si druhou porážku v sezoně. Jejich zaváhání využil druhý Sokolov a díky výhře 3:0 nad posledním Varnsdorfem snížil náskok lídra tabulky na čtyři body. Karviná je o další bod zpět třetí.

Znojmo přijelo do Karviné se sérií osmi utkání bez porážky, během které navíc jen dvakrát remizovalo. Jenže už v 11. minutě prohrávalo po brance Šislera a ještě před přestávkou se prosadili i Glaser s Jovanovičem. Ve druhém poločase navíc poslední naději hostům sebralo vyloučení Šumbery a Znojmo tak prohrálo poprvé od konce září.

Sokolov od začátku potvrzoval roli favorita a Manzia se poprvé prosadil po rohu v 25. minutě. Druhý zásah přidal hlavou chvíli před přestávkou a hattrick završil v 48. minutě. Domácí tak snížili ztrátu na první příčku na čtyři body, vedoucí Znojmo má však k dobru dnešní zápas na hřišti třetí Karviné.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karviná - Znojmo

Třinec proti Pardubicím nastoupil poprvé pod vedením generálního manažera Karla Kuly a Martina Zbončáka, kteří dočasně nahradili odvolaného trenéra Radima Nečase. Ani oni však nedokázali ukončit sérii bez vítězství, která se tak natáhla na osm zápasů. Slezané během ní získali pouhé dva body.

Jedinou branku zápasu dal po hodině hry Kim Te-won, který tak navázal na vítězný gól z úterního pohárového osmifinále proti vedoucímu celku první ligy Spartě.

Výsledky 16. kola Fotbalové národní ligy:

Ústí nad Labem - Olomouc B 2:1 (2:1)
Branky: 17. Hyčka, 34. Králík - 39. Varadi. Rozhodčí: Nenadál - Ratajová, Ubias. ŽK: Martykán, Vaněk, Peterka, Miskovič - Hýbl, Rajnoch, Varadi, Navrátil, Ševčík. Diváci: 985.

Karviná - Znojmo 3:0 (3:0)
Branky: 11. Šisler, 28. Glaser, 36. Jovanovič. Rozhodčí: Adámková - Pilný, Arnošt. ŽK: Sedlák - Šumbera, Veselý, Žondra. ČK: 63. Šumbera. Diváci: 1054.

Vlašim - Vyšehrad 3:0 (1:0)
Branky: 6. Tarczal, 77. Nový z pen., 82. Jícha. Rozhodčí: Houdek - Vlasjuk, Pochylý. ŽK: Kučera (Vlašim). Diváci: 505.

Sokolov - Varnsdorf 3:0 (2:0)
Branky: 25., 39. a 48. Manzia. Rozhodčí: Jech - Koval, Kotalík. ŽK: Geissler, Tvaroha (oba Varnsdorf).

Třinec - Pardubice 0:1 (0:0)
Branka: 62. Kim Te-won. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Caletka. ŽK: Ceplák, Janoščín - Šejvl, Jeřábek. Diváci: 311.

Opava - České Budějovice 2:2 (1:0)

Hradec Králové - Táborsko 1:0 (1:0)
Branka: 37. Vlkanova. Rozhodčí: Berka - Štěrba, Boček. ŽK: Schwarz, Zorvan - Presl, Hanzlík. Diváci: 996.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články