Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mourinho: Chelsea v zimě nakupovat nepotřebuje. Z krize se dostaneme

Londýn – Po tragickém vstupu do sezony se začalo spekulovat, která velká jména by v zimě mohla do Chelsea přijít. Kouč londýnského celku José Mourinho si však myslí, že jeho tým posílit nepotřebuje, a věří, že se současným kádrem se dokáže vrátit na úroveň, kterou měl v minulé, mistrovské sezoně.

José Mourinho
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Chelsea je v probíhající sezoně v anglické lize až šestnáctá s patnáctibodovou ztrátou na vedoucí Manchester City, při čemž prohrála z posledních pěti zápasů v Premier League hned čtyři a celkově má na kontě už sedm proher, což je pro Mourinha vůbec nejhorší start do soutěže v trenérské kariéře. Přesto svérázný Portugalec svým svěřencům nadále důvěřuje.

"Nemusím žádat vedení, aby v lednu dělalo jakékoliv změny a utrácelo. Získali jsme titul před čtyřmi měsíci, ne před deseti lety," řekl Mourinho před sobotním domácím zápasem s ligovým nováčkem Norwichem.

"Jsem spokojen se svými hráči a věřím jim. Nemám potřebu dělat v kabině čistku, jak se někde psalo. Společně jsme se stali šampiony a společně jsme se dostali do této situace. Z ní se dostaneme opět jen tím, že budeme držet pohromadě," uvedl kouč.

S Chelsea prožívá nejhorší sezonu v dosavadní trenérské kariéře. Londýnský tým z dvanácti kol Premier League jen třikrát vyhrál, dvakrát remizoval a sedmkrát prohrál. Na sestupové pásmo mají "Blues" v tabulce jen tříbodový náskok. "Teď je před námi hodně utkání a celé čtyři měsíce bez reprezentační přestávky. Věříme, že to bude dobré," prohlásil Mourinho.

Na lavičku se vrací po zápasovém trestu, který si odpykal v prohraném duelu se Stoke (0:1). "Myslím, že proti Norwichi zahrajeme výborně a uspějeme. Zaslouží si to majitel, vedení klubu, fanoušci i my," dodal bývalý kouč Porta, Interu Milán a Realu Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články