Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

El Clásico s Messim, či bez? Rozhodne se v pátek. Adriano by si na něj vsadil

Madrid – Bude Lionel Messi na hřišti, či nebude? To je to, oč především běží tři dny před úvodním hvizdem tradičního a ostře sledovaného souboje mezi Realem Madrid a Barcelonou. Argentinská superstar po zranění už týden trénuje a trenér Katalánců Luis Enrique by o jeho osudu měl rozhodnout v pátek. Jeho spoluhráči z týmu však věří, že ho na trávníku uvidí.

Lionel Messi z Barcelony slaví gól v síti Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: Paul White

Skoro osm týdnů se neobjevil na hřišti a Barcelona bez něj odehrála devět zápasů. Fanoušci katalánského gigantu ale před týdnem dostali vytouženou zprávu, na kterou čekali. "Messi se opět zapojil do tréninku," zaznělo z tréninkového centra.

Zpráva je o to důležitější, že na dveře klepe El Clásico, duel odvěkých rivalů, a právě hvězdný Argentinec v tomto souboji drží výbornou bilanci. Od svého prvního zápasu s Realem před deseti lety nasázel v 30 střetnutích hned 21 branek, i když v posledních vzájemných měřeních sil vyšel střelecky naprázdno.

Jestli svoji skvělou statistiku vylepší, je však 48 hodin před utkáním stále nejasné. Messi sice s týmem absolvoval všechny tréninky naplno a podle klubových lékařů je v takové kondici, jež mu umožňuje absolvovat tak obtížný duel, jaký je ten s Realem. Barcelonští ovšem stále přemýšlí, zda riskovat opětovné zranění své hvězdy.

Messi se od 26. září léčil s natrženým postranním vazem v levém koleni ze střetnutí z Las Palmas, což je zranění, které je dosti nevyzpytatelné. To potvrdil před týdnem i lékař argentinské fotbalové reprezentace Homera de Agostina, jenž prohlásil, že nevidí reálně, že by podle mnohých nejlepší fotbalista světa do duelu nastoupil. "Riziko obnovení a zhoršení zranění, pokud by v El Clásicu nastoupil, je vysoké. Nemyslím si, že se může dostat do stavu, aby hrál. Trenér Enrique nemůže spoléhat na čerstvě uzdravené hráče," prohlásil De Agostino.

Z Barcelony se však ozývají o poznání pozitivnější hlasy a lídr španělské ligy, který má před svým rivalem náskok tří bodů, oznámil, že finální rozhodnutí dá v pondělí ráno po domluvě hráče s koučem Enriquem. Pokud by se ale vzalo v potaz, jakou tužbu hrát Messi tradičně má a jak nerad střídá, nebylo by vůbec překvapivé, kdyby se hvězdná desítka v sestavě Blaugranas objevila.

Adriano: Mít Messiho v sestavě udělá velký rozdíl

Že je tato možnost pravděpodobnější, než že by střelec tří ligových gólů z této sezony měl duel sledovat z tribuny, svědčí i fakt, že jeho sponzor Adidas mu předal speciální editici kopaček pro sobotní zápas a i jeho spoluhráči věří, že největší hvězda týmu na trávníku chybět nebude.

"Lionel utrpěl rizikové zranění, takže to bude na domluvě jeho, trenéra a doktorů. Na tréninku ovšem vypadal skutečně výborně," řekl před střetnutím Luis Suárez, který společně s Neymarem a právě Messim vytvořil obávané útočné trio "MSN", které v minulém sezoně nasázel rekordních 122 gólů.

Ještě optimističtěji se na start Messiho kouká brazilský obránce Adriano, jenž by si na start svého spoluhráče dokonce vsadil. "Rekonvalescence probíhá výborně a Lionel dělá vše pro to, aby byl připraven. Mít ho v týmu změní hodně. Je velký rozdíl mezi tím, když hraje, nebo ne. Kdybych si měl vsadit peníze, tak bych dal na to, že nastoupí," prozradil.

V tuto možnost doufá drtivá většina barcelonských i ostatních příznivců, jelikož pokud Messi do zápasu skutečně nastoupí, El Clásico nabídne další souboj Messi x Cristiano Ronaldo, kteří mezi sebou dlouhodobě soupeří o post nejlepšího fotbalistu planety současnosti.

I bez Messiho to jde

Pokud by ale Argentinec nakonec zůstal pouze na lavičce či na tribuně, pro příznivce katalánského celku nepůjde o tak tragickou zprávu, jak by se mohlo na první pohled zdát. Barcelona totiž od září ukázala, že hrát bez Messiho dokáže na výbornou.

Starost o góly a hlavní část zodpovědnosti na sebe převzali jeho útoční parťaci Neymar se Suárezem, jimž větší volnost a prostor velmi prospěly. Oba v posledních sedmi zápasech nasázeli dohromady šestnáct gólů, díky čemuž vládnou střelcům La Ligy, a především díky jejich výkonům se Blaugranas vyšvihli na první místo tabulky.

Většina příznivců by ale i přesto ráda na trávníku viděla celé útočné trio. Zda se dočkají a Messi na hřišti bude opět předvádět svoje kouzla, však dá podle všeho páteční ráno.

Zdroj
mirror.co.uk, AS, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články