Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Arsenal na čelo neposkočil. Stejně jako City ztratil. Chelsea a Liverpool padli

Londýn – Remízový víkend zažilo vedoucí duo anglické ligy. Jak Manchester City, tak i Arsenal vybojovali pouze bod. Vedoucí Citizens nezvládli utkání na hřišti Aston Villy, kde remizovali 0:0. Londýňané si pak uhráli nerozhodný výsledek 1:1 v severolondýnském derby s Tottenhamem. Na třetí pozici zůstává Leicester, který doma zdolal Watford 2:1. Vyhrál i Manchester United. Třetí porážku v řadě si naopak připsala Chelsea, jež 0:1 padla se Stoke.

Zklamaný Olivier Giroud z Arsenalu v duelu s Tottenhamem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Tottenham byl v prvním poločase na hřišti Arsenalu aktivnější a v 32. minutě se dostal do vedení. Čecha překonal Kane, jenž v posledních čtyřech soutěžních utkáních vstřelil šest branek.

Druhé dějství přineslo několik šancí na obou stranách, blízko vyrovnání byl Giroud, který trefil břevno. Domácímu kouči Arsénu Wengerovi se vydařilo střídání, když v 74. minutě poslal do hry Gibbse a ten o chvíli později vyrovnal. Asistenci si připsal Özil, který jako první hráč v Premier League dokázal přihrát na gól v šesti zápasech za sebou.

Kouč "Citizens" Manuel Pellegrini musel už ve 25. minutě vystřídat zraněného Bonyho, který v poslední době dostával šanci při absenci Agüera. Vážnějších příležitostí k vidění v prvním poločase příliš nebylo, po změně stran ale přidali hosté na aktivitě. Přesto gólmana Guzana nedokázali překonat, v závěru navíc Fernando nastřelil břevno.

Domácí odehráli první zápas pod francouzským trenérem Rémim Gardem a ukončili sérii sedmi porážek. Přesto birminghamský celek zůstal poslední s pětibodovou ztrátou na nesestupovou 17. pozici. Aston Villa ani jednou přímo neohrozila gólmana Harta a v šesti z posledních osmi vzájemných ligových zápasů nevstřelila branku.

Německý kouč Jürgen Klopp poprvé s Liverpoolem nebodoval. Jeho svěřenci podlehli Crystal Palace 1:2, rozhodující branku dal v 82. minutě stoper Dann. "Reds" tak ukončili sérii šesti ligových zápasů bez prohry, Crystal Palace se poprvé po třech zápasech radoval ze tří bodů.

Góly v Leicesteru padly až po přestávce. V 52. minutě skóre otevřel Ngolo Kante, Vardy o necelou čtvrthodinu později zvýšil z pokutového kopu. Vardy je teprve druhým hráčem v historii Premier League, který dokázal dát gól v devíti po sobě jdoucích zápasech. Napodobil Ruuda van Nisterlooije, který vlastní sérii nakonec protáhl až na deset utkání.

Slavící Jamie Vardy z Leicesteru
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Watford sice zásluhou trefy Deeneyho z další penalty utkání zdramatizoval, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Leicester má před nedělními zápasy stejně bodů jako vedoucí Manchester City a Arsenal.

Jen o bod pozadu je Manchester United, který zvítězil 2:0 nad West Bromwichem. Svěřenci Louise van Gaala na vstřelený gól čekali dva ligové zápasy a vysvobodil je až mladíček Jesse Lingard, který se v dresu United trefil úplně poprvé. Pojistku přidal v nastaveném čase Juan Mata z penalty. United ve všech soutěžích neinkasovali už pět utkání v řadě. Pátý West Ham doma ztratil s Evertonem. Svěřenci Slavena Biliče sice vedli po zásahu Davidea Lanziniho, jen o chvíli později ale vyrovnal Romelu Lukaku a pak už se skóre nezměnilo.

Newcastle přečkal obrovský tlak Bournemouthu a díky své jediné střele na bránu zvítězil na hřišti nováčka 1:0. Domácí přitom měli po celý zápas převahu, ale Newcastlu výborným výkonem pomohl brankář Rob Elliot a zásah Ayoze Peréze z 27. minuty se ukázal jako rozhodující.

Chelsea se musela obejít bez trenéra Josého Mourinha, který měl zakázán vstup na stadion v důsledku svého chování v předminulém zápase na hřišti West Hamu. Domácí se ujali vedení sedm minut po přestávce. Johnsonův centr sice Walters netrefil, na zadní tyči se ale k míči dostal Marko Arnautovič a akrobaticky překonal Begoviče. Nejblíže k vyrovnání byl Pedro, jehož pokus skončil na tyči. Hazardova tečovaná střela šla jen těsně vedle a střídající Rémy už byl po kličce brankáři Butlandovi rozhozený a zakončit nedokázal.

Chelsea zaznamenala už sedmou porážku v této sezoně, což se Mourinhovu týmu stalo poprvé v jeho trenérské kariéře. "Blues" zároveň přeskočil Norwich po výhře 1:0 nad Swansea, Chelsea tak patří až 16. místo jen tři body nad sestupovými příčkami.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:

Bournemouth - Newcastle 0:1 (27. Pérez), Leicester - Watford 2:1 (52. Kante, 65. Vardy z pen. - 75. Deeney z pen.), Manchester United - West Bromwich 2:0 (52. Lingard, 90.+1 Mata z pen.), Norwich - Swansea 1:0 (70. Howson), Sunderland - Southampton 0:1 (69. Tadič z pen.), West Ham United - Everton 1:1 (30. Lanzini - 43. Lukaku), Stoke - Chelsea 1:0 (53. Arnautovič), Aston Villa - Manchester City 0:0, Arsenal - Tottenham 1:1 (77. Gibbs - 32. Kane), Liverpool - Crystal Palace 1:2 (42. Coutinho - 21. Bolasie, 82. Dann).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články