Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Wenger: Naše šance na postup jsou malé, ale budeme bojovat

Londýn – Naposledy se tak stalo v minulém tisíciletí. V sezoně 1999/2000 Arsenal nepostoupil ze základní skupiny Ligy mistrů. Po šestnácti letech si londýnský celek může tuto zkušenost zopakovat. Po porážce s Bayernem je totiž jeho situace složitá. Stále však hratelná. "Bude to hodně těžké, ale musíme bojovat až do konce," řekl manažer Gunners Arséne Wenger.

Arséne Wenger
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Před čtrnácti dny, když Arsenal doma porazil Bayern 2:0, na lavičce rozdával úsměvy a po zápase pěl na své hráče ódy. Během úterního střetnutí v Allianz Areně však Wenger musel skousnout úplně opačnou situaci. Londýnský celek proti německému týmu vůbec nestíhal a vysoká porážka 1:5 byla ještě milosrdná.

O výsledku rozhodl už první poločas, který domácí vyhráli jasně 3:0. V síti Arsenalu mohlo skončit ještě více branek, ale Petr Čech svůj tým několikrát podržel. Zejména pak zákrok proti střele Thomase Müllera z malého vápna byl ukázkový.

Do druhé půle znovu vstoupil lépe Bayern a rychle přidal další branku. Hosté sice potom díky Olivieru Giroudovi snížili, ale konečnou podobu dal druhým gólem minutu před koncem Müller.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Arsenal

"V obraně jsme byli strašní. Nehráli jsme jako tým. Hrozná věc je, že jsme vypadali, že si můžeme vytvořit šance, ale celkově to bylo špatné. Nepresovali jsme, chyběla koncentrace, souboje. Sledovali jsme, jak hrají. Bayern je dobrý tým a my jsme za to zaplatili," řekl po utkání Wenger.

Pro Gunners se tak hodně zkomplikoval boj o postup ze skupiny. V "efku" mají pouze tři body a na vedoucí duo Bayern, Olympiakos Pireus ztrácí dvě kola před koncem šest bodů. Jejich situace je tak složitá, ne však nehratelná.

Arsenal bude k postupu potřebovat vyhrát oba své zbylé zápasy proti Záhřebu a Olympiakosu, přičemž v Řecku by ideálně potřeboval zvítězit o dvě branky. Zároveň musí doufat, že si Pireus v příštím kole neodveze z Bayernu ani bod. Pokud by se tak stalo, anglický celek by ztratil veškeré naděje.

"Bude to hodně těžké, ale musíme bojovat až do konce. Doufejme, že Bayern porazí Olympiakos a my zvítězíme nad Záhřebem. Poté budeme mít šanci uspět v posledním zápase v Řecku. Naděje je malá, ale reálná."

Zdroj
BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články