Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AS Řím má na čele dvoubodový náskok, Juventus opět padl

Řím – 3:1 zvítězili fotbalisté AS Řím v desátém kole italské ligy nad Udine a na čele tabulky mají dvoubodový náskok před Neapolí, Fiorentinou a Interem Milán. Neapol porazila Palermo 2:0, stejným poměrem vyhrála Fiorentina na hřišti předposledního Hellasu Verona. Úřadující mistr Juventus podlehl venku Sassuolu 0:1. 

Gervinho má dost důvodů k radosti
zdroj: ČTK/AP/Andrew Medichini

AS Řím se hned z první šance dostal proti Udine do vedení, po Maiconově centru pohotově zakončil bosenský reprezentant Pjanič. Právě Maicon o pět minut později proběhl nedůslednou obranou a navýšil náskok domácích.

I nadále měli Římané více ze hry, až v závěru poločasu se do šance dostal Perica, který ale sám před brankářem Szczesným zaváhal. Na druhé straně zvýšil v druhém dějství na rozdíl tří branek Gervinho. Reprezentant Pobřeží slonoviny vstřelil v posledních pěti ligových zápasech pět gólů. V 77. minutě zkorigoval stav Théréau a AS Řím tak popáté za sebou získal tři body.

Stejnou sérii drží Neapol, která porazila Palermo 2:0. Útočník Higuaín se trefil ve čtvrtém soutěžním duelu v řadě a otevřel v 39. minutě skóre. Deset minut před koncem zhatil naděje hostů na bodový zisk Mertens.

Hellas Verona ani v desátém kole nedosáhl na první výhru. S Fiorentinou prohrával od 25. minuty po vlastním gólu Márqueze. Vyrovnat mohl následně Jankovič, jeho střelu nůžkami ale zneškodnil Tatarusanu. V druhém poločase pojistil tříbodový zisk hostů Kalinič, se šesti góly nejlepší střelec Fiorentiny.

Juventus nezvládl duel na hřišti Sassuola a po prohře 0:1 mu patří 12. pozice. Ve dvacáté minutě se trefil Sansone z přímého kopu k pravé tyči, v závěru poločasu navíc turínský celek oslabil vyloučený stoper Chiellini a hosté už nedokázali na nepříznivý vývoj zareagovat. Sassuolo udrželo domácí neporazitelnost, s Juventusem si navíc poradilo poprvé v historii.

Z celků nacházejících se v horní části tabulky zaváhalo pouze Lazio Řím. To sice od 17. minuty vedlo na hřišti Bergama po gólu Biglii, domácí ale v druhém poločase zápas otočili po vlastním Bastově gólu a rozhodující trefě Gómeze z 86. minuty. Ve druhém zápase za AC Milán udržel šestnáctiletý brankář Gianluigi Donnarumma první čisté konto v Serii A. Jeho tým porazil Chievo těsně 1:0 a potřetí za sebou bodoval.  

Inter Milán ukončili sérii čtyř zápasů bez výhry a zvítězil na hřišti Boloni. O jediný gól zápasu se postaral v 67. minutě svou třetí trefou v sezoně Mauro Icardi. Kapitán milánského týmu čekal na další zásah 348 minut. Inter už hrál v té době sedm minut jen v deseti bez vyloučeného Felipeho Mela, který dostal v rychlém sledu dvě žluté karty.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:

Boloňa - Inter Milán 0:1 (67. Icardi), AC Milán - Chievo 1:0 (53. Antonelli), AS Řím - Udine 3:1 (4. Pjanič, 9. Maicon, 63. Gervinho - 77. Théréau), Bergamo - Lazio Řím 2:1 (69. vlastní Basta, 86. Gómez - 17. Biglia), FC Turín - FC Janov 3:3 (28. López, 35. Zappacosta, 89. vlastní Tachtsidis - 26. a 90.+4 Laxalt, 67. Pavoletti), Frosinone - Carpi 2:1 (51. Ciofani, 90.+1 Sammarco - 66. Marrone), Hellas Verona - Fiorentina 0:2 (25. vlastní Márquez, 57. Kalinič), Neapol - Palermo 2:0 (39. Higuaín, 80. Mertens), Sassuolo - Juventus Turín 1:0 (20. Sansone).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články