Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Místo uznání se mi dostává jen kritiky. Jsem z toho nešťastný, postěžoval si Touré

Londýn – Mohl by být spokojený, že s Manchesterem City vede anglickou ligu a o postup bojuje i v Lize mistrů. Záložník Yaya Touré se ale podle svých slov trápí. Nelíbí se mu, že místo chvály a uznání se mu dostává za jeho výkony kritiky. Navíc prozradil, že nemá zvláštní radost z vyhrávání trofejí a vydělávání hodně peněz, neboť je otráven "z řady zahořklých lidí, kteří se snaží pošpinit moje jméno".

Yaya Touré z Manchesteru City
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V minulé sezoně vstřelil Touré v lize deset branek, o polovinu méně než v předchozí, a Manchesteru se nepodařilo obhájit titul. City skončilo v tabulce druhé s osmibodovou ztrátou na vítěznou Chelsea. "Skončili jsme druzí v Premier league, což je nejtěžší soutěž na světě," řekl Touré.

"Dal jsem 26 branek, z toho 20 v lize, a nikdo se o tom nezmínil. To mě otrávilo," dodal čtyřnásobný nejlepší africký hráč roku ohledně své střelecké formy ze sezony 2013/14, kdy výrazně pomohl City k zisku titulu.

"V Anglii je zvykem, že když je něco špatně, tak se to rozmaže. Když je to naopak, nikdo se o tom ani nezmíní. To jsou drobnosti, které mě tu obtěžují a odcizují," pokračoval Touré, jenž od příchodu do Manchesteru z Barcelony v roce 2010 pomohl ambicióznímu klubu ke dvěma titulům a jednomu triumfu v Anglickém i Ligovém poháru.

"Novináři poukazovali na můj plat a psali, že je to ostuda. Ptali se, co v City změním. A co se stalo? Vyhráli jsme skoro vše, co se dalo. Takže to, co mi schází a co mě trápí, je uznání. Každý si myslí, že jsem šťastný. Vyhrál jsem tituly, vydělal kopu peněz, ale šťastný nejsem," zakončil vítěz Ligy mistrů 2009 s Barcelonou a majitel řady trofejí z Řecka, Španělska i Anglie, který si však nejvíc váží letošního triumfu na mistrovství Afriky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články