Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ronaldo má střelecký rekord, Barcelona i Real vyhrály, Villareal opět padl

Madrid - Cristiano Ronaldo si na konto připsal další rekord. Hvězdný Portugalec jednou brankou přispěl k vítězství Realu nad Levante 3:0 a s bilancí 324 zásahů se stal nejlepším střelcem madridského velkoklubu v historii. V čele statistik nahradil Raúla. Real se posunul do čela, kde nahradil Villareal, který podruhé v řadě prohrál, tentokrát se Celtou Vigo 1:2. Barcelona v domácím prostředí přejela Rayo 5:2.

Slavící Cristiano Ronaldo z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Portugalský reprezentant nejprve na stadionu Bernabeu připravil ve 27. minutě gólovou pozici pro Marcela a sám se trefil o tři minuty později. Skóre zpečetil devět minut před koncem Jesé.

K překonání Raúlova rekordu Ronaldo potřeboval pouze 310 zápasů v sedmi sezonách. Španělský útočník se k bilanci 323 gólů dopracoval po 741 zápasech během 16 let. Z hráčů Realu pokořil hranici 300 gólů už jen Alfredo Di Stéfano, který nasbíral 308 zásahů ve 396 utkáních v jedenácti sezonách.

Třicetiletý Ronaldo dal v lize 231 gólů, další přidal v Lize mistrů (67), Španělském poháru (21), španělském Superpoháru (3) a evropském Superpoháru (2).

Real se v lize dočkal výhry po dvou remízách a minimálně do neděle se posunul do čela tabulky. Na kontě má 18 bodů stejně jako Barcelona, která si díky čtyřgólovému představení útočníka Neymara poradila 5:2 s Vallecanem.

Za Barcelonu řádil Neymar

Katalánský celek sice od 15. minuty prohrával, brazilský reprezentant ale dvěma góly z penalt do přestávky skóre otočil. Ve druhém poločase přidal Neymar v rozmezí jedné minuty další dva góly a dokonal obrat. V závěru se ještě postaral o pátý zásah domácích Suárez a za hosty zkorigoval Jozabed. Neymar během jednoho zápasu zdvojnásobil svoji gólovou bilanci a posunul se do čela tabulky střelců o dva góly před Karima Benzemu a Ronalda.

Villareal sice byl v útoku od začátku aktivnější, první se ale trefilo Vigo. Čtyři minuty před přestávkou povedenou střelou zpoza vápna otevřel skóre Orellana. Celtu gól nabudil a vzápětí se dostala do dalších dvou šancí, z nichž jedna skončila na tyči Areolovy branky.

Do druhého poločasu nevstoupil Villarreal dobře, druhou žlutou kartu dostal obránce Bailly a byl vyloučen. Přesto se "Žluté ponorce" podařilo vyrovnat, když se v 67. minutě prosadil střídající Suárez. Celta ale přesilovku přece jen využila k tříbodovému zisku, v poslední minutě rozhodl z dorážky Nolito, se šesti góly nejlepší střelec týmu. Villarreal doma prohrál poprvé od dubna.

Domácí kvůli prohře klesli v tabulce z prvního na páté místo, Celta se dál drží mezi vedoucím Realem Madrid a třetí Barcelonou, s nimiž má stejně bodů. Atlético Madrid se posunulo po výhře 2:0 na hřišti San Sebastianu na čtvrtou pozici.

Domácí trápení San Sebastianu pokračuje

V zápase mezi San Sebastianem a Atléticem Madrid bylo k vidění minimum šancí. V deváté minutě Griezmann převzal míč na polovině hřiště a doběhl s ním do vápna, v němž chytře přeloboval gólmana Rulliho. Francouzský reprezentant do Atlética přestoupil v roce 2014 právě ze San Sebastianu.

Domácí nezvládli závěr zápasu. V 89. minutě byl vyloučen Reyes, přesilovku ihned využil Ferreira a stanovil konečný stav. O chvíli později šli Baskové po druhé žluté kartě Jonathase do devíti. Madridský celek zvítězil na hřišti San Sebastianu v pěti z posledních šesti soutěžních duelů. Svěřenci Davida Moyese stále čekají na první domácí vítězství v této sezoně.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:

Real Madrid - Levante 3:0 (27. Marcelo, 30. Ronaldo, 81. Jesé), Eibar - FC Sevilla 1:1 (8. Baston - 71. Gameiro), FC Barcelona - Vallecano 5:2 (22. z pen., 32. z pen., 69. a 70. Neymar, 77. Suárez - 15. Guerra, 86. Jozabed), Valencie - Málaga 3:0 (19. vlastní Charles, 33. Gomes, 88. Parejo z pen.), Betis Sevilla - Espaňol Barcelona 1:3 (89. Rennella - 4. Roco, 51. Caicedo, 55. Sánchez), Villarreal - Vigo 1:2 (67. Suárez - 41. Orellana, 90. Nolito), San Sebastian - Atlético Madrid 0:2 (9. Griezmann, 90.+1 Ferreira), Getafe - Las Palmas 4:0 (86. a 90.+3 Ščepovič, 3. Rodríguez, 11. Sarabia), La Coruňa - Bilbao 2:2 (80. Pérez, 89. Arribas - 30. Williams, 63. Aduriz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články