Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Barcelona musí v utkání s Leverkusenem najít náhradu za Messiho

Praha – Trenér Barcelony Lous Enrique má před utkáním 2. kola Ligy mistrů proti Leverkusenu před sebou důležitou výzvu – nahradit v sestavě zraněného Lionela Messiho. Fotbalisté Arsenalu mají po prohře v Záhřebu co napravovat, proti Olympiakosu Pireus nechtějí zaváhat. A právě Dinamo Záhřeb má před sebou velkou výzvu v podobě Bayernu Mnichov. Studio Ligy mistrů a utkání Barcelona – Leverkusen sledujte od 20:15 na programu ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Ve skupině E nastoupí Barcelona proti Leverkusenu bez Messiho, který se o víkendu zranil a bude chybět až dva měsíce. Jedinečnou možnost konečně vystoupit ze stínu argentinské hvězdy budou mít Neymar se Suárezem. "Pro soupeře je to skvělá zpráva. Pro nás je zápas testem, jak se s tímto problémem vypořádat. Zranění jsou to nejhorší na fotbale a bolí o to více, když se zraní někdo jako Messi," řekl trenér Barcelony Luis Enrique.

Arsenalu se vstup do prestižní soutěže vůbec nepovedl. Záhřeb předtím ani jednou v hlavní fázi LM nevyhrál, jenže tentokrát využil brzkého vyloučení Girouda a několika změn v sestavě Kanonýrů a zvítězil 2:1. "Udělal jsem několik změn v sestavě, proto beru prohru na sebe," řekl trenér Arséne Wenger, který nechal sedět na lavičce i českého gólmana Petra Čecha. "Věřím ale, že máme dost času to napravit. Doma už prohrát nechceme," dodal kouč Arsenalu. Proti Olympiakosu by tak měla nastoupit nejsilnější sestava včetně Čecha. Vzpruhou může být také střelecké probuzení Alexise Sáncheze, který dal o víkendu hattrick.

Ve druhém utkání skupiny F se Bayern Mnichov pokusí doma ukončit 45 zápasů trvající neporazitelnost Dinama Záhřeb. Chorvatský klub bude muset být ve střehu vzhledem k formě Roberta Lewandowského, který dal v posledních dvou zápasech sedm gólů.

Prestižní zápas čeká na trenéra Chelsea Josého Mourinha. S anglickým týmem se představí v Portu, s nímž v roce 2004 Ligu mistrů vyhrál. Návrat by to ale neměl být lehký, jelikož Porto už 12 zápasů neprohrálo a doma dokonce v posledních 13 zápasech dostalo jediný gól. Chelsea se naopak v úvodu sezony trápí a v anglické lize je až patnáctá. Pokud se v brance Porta objeví Iker Casillas, připíše si už 152. start v LM a vytvoří nový rekord.

Maccabi Tel Aviv, které v předkole vyřadilo Plzeň, hostí zápas základní skupiny po 11 letech. Dynamo Kyjev se bude v Izraeli snažit potvrdit mimořádnou formu z ukrajinské ligy. Tam Dynamo neprohrálo už 37 zápasů v řadě. Domácím by se hodilo probuzení střelce Erana Zahaviho, který se už pět zápasů po sobě gólově neprosadil. Pokud by se netrefil ani proti Dynamu, byla by to jeho nejdelší střelecká pauza od příchodu do klubu v lednu 2013.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona musí hrát s Leverkusenem bez Messiho

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články