Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Blind povolal na Čechy dva nováčky, chybí Robben a de Vrij

Amsterdam – Hned dva nováčky zařadil do širší nominace nizozemské fotbalové reprezentace pro říjnové závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem a Českou republikou kouč Danny Blind. Prvním z nich je dvacetiletý nejlepší střelec nizozemské ligy Anwar El Ghazi z Ajaxu, druhým Rick Karsdorp z Feyenoordu.

Danny Blind
zdroj: imago sportfotodienst

V osmadvacetičlenném výběru trenéra Blinda, kterému vážně hrozí, že poprvé od roku 1984 bude chybět na evropském šampionátu, naopak schází zraněný kapitán Arjen Robben a stoper Stefan de Vrij.

Do nominace se nevešel Gregory van der Wiel, který se pod prohru v předchozím kvalifikačním utkání proti Islandu podepsal zaviněnou penaltou. Povolán nebyl ani Bruno Martins Indi, přestože po odpykání trestu za vyloučení proti Islandu už mohl nastoupit.

El Ghazi už má za sebou několik startů v nizozemských mládežnických reprezentacích, také si však pohrával s myšlenkou, že by hrál za Maroko, odkud pocházejí jeho rodiče. V Ajaxu působí od roku 2013 a na kontě má i jeden gól v Lize mistrů, kde se prosadil proti Barceloně.

Nizozemsku patří dva zápasy před koncem kvalifikace čtvrté místo, a aby udrželo alespoň šanci na třetí barážovou příčku, musí vyhrát jak v Kazachstánu (10. října), tak i o tři dny později doma s českým týmem, který už má místo na Euru jisté. Současně však bronzoví medailisté z loňského mistrovství světa musí doufat v zaváhání Turecka.

Předběžná nominace Nizozemska na zápasy kvalifikace ME 2016 v Kazachstánu (10. října) a s ČR (13. října):

Brankáři: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle/Angl.), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV Eindhoven).

Obránci: Daley Blind (Manchester United/Angl.), Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven), Daryl Janmaat (Newcastle/Angl.), Rick Karsdorp, Terence Kongolo (oba Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille/Fr.), Jairo Riedewald, Kenny Tete, Joel Vetlman (všichni Ajax), Virgil van Dijk (Celtic/Skot.).

Záložníci: Ibrahim Afellay (Stoke/Angl.), Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum (Newcastle/Angl.), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray/Tur.).

Útočníci: Luuk de Jong, Luciano Narsingh (oba PSV Eindhoven), Memphis Depay (Manchester United/Angl.), Bas Dost (Wolfsburg/Něm.), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke/Něm.), Jeremain Lens (Sunderland/Angl.), Quincy Promes (Spartak Moskva/Rus.), Robin van Persie (Fenerbahce/Tur.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články