Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kouzlo Krejčího fungovalo i proti Minsku. Plzeň slaví v EL zisk tří bodů

Plzeň – Pět zápasů, pět výher a ani jedna inkasovaná branka. Taková je statistika Plzně pod vedením trenéra Karla Krejčího po utkání Evropské ligy s Minskem. Viktoria běloruského soupeře na domácím hřišti porazila 2:0 a připsala si důležité tři body do tabulky základní skupiny. Branky si na své konto připsali Tomáš Hořava a střídající Milan Petržela.

Plzeňský Tomáš Hořava slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeň nastoupila v totožné sestavě jako při nedělním ligovém zápase v Příbrami (4:0). Očekávaně nechyběl ani levý bek Limberský, který minulý týden v opilosti boural a pak v Příbrami kontroverzně oslavil první ze svých dvou gólů.

Po úvodní opatrné desetiminutovce se do první šance dostala Plzeň. Ďurišův střílený centr před brankou ještě chtěl tečovat Kovařík, ale gólman Gutor si nakonec poradil.

Dinamo pak dlouho domácím nic nedovolilo, takže další zajímavý moment přišel až po půlhodině hry. Kovařík po rohu poslal přesný míč do šestnáctky, ale Baránek ještě hlavou těsně minul.

V 36. minutě už se Viktoria z dalšího rohového kopu prosadila. Hrošovský našel Procházku, který ještě přiťukl míč Hořavovi a ten zblízka hlavou zamířil pod břevno. Krátce před pauzou ještě Rajtoral z voleje těsně minul branku Minsku.

Po změně stran jako první zahrozil běloruský vicemistr, Korytko však z přímého kopu z dobré vzdálenosti přestřelil. V 58. minutě mohl přidat druhý gól Viktorie Ďuriš, který šel z úhlu sám na hostujícího brankáře, a přestože měl dost času zamířit, trefil jenom Gutorovu nohu. Byla to teprve druhá střela utkání mezi tři tyče.

V 74. minutě se dostal na hřiště plzeňský záložník Petržela a hned po minutě se blýskl krásným gólem. Po narážečce s Rajtoralem na pravé straně obešel tři protihráče a svou ránu ještě otřel o tyč. V závěru si Západočeši náskok bez problémů pohlídali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Viktoria Plzeň - Dinamo Minsk

Viktoria Plzeň - Dinamo Minsk 2:0 (1:0)

Branky: 36. Hořava, 75. Petržela. Rozhodčí: M. Avram - V. Avram, Urzica (všichni Rum.). ŽK: Baránek, Kopic - Neacsa, Politevič, Korzun. Diváci: 10 784.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Kopic, Hořava (90.+1 Kučera), Kovařík (74. Petržela) - Ďuriš (83. Holenda). Trenér: Krejčí.

Minsk: Gutor - Běgunov, Politevič, Bangura, Vitus - Adamovič, Korzun, Voronkov (78. Tigorev), Neacsa (73. Rassadkin) - Bečiraj, Korytko (61. Jarotski). Trenér: Rašovič.

Karel Krejčí (trenér Plzně): "Samozřejmě jsme chtěli vstup do skupiny zahájit vítězně, což se nám podařilo. Vítězství se nerodilo lehce, soupeř tady určitě ukázal kvalitu a trochu nás překvapil, když víc zahušťoval střed hřiště. Jsem rád, že jsme si to pohlídali a Minsk nepustili do nějaké vážnější šance. V prvním poločase jsme si pomohli standardkou. Ve druhém poločase jsme toho prostoru měli víc a bohužel jsme tam nedotáhli některé věci do finále. Ale vyšlo nám střídání. Milan (Petržela) se předvedl individuální akcí ve vápně a dá se říct, že tím gólem rozhodl utkání. Jsme spokojeni a rádi za ten výsledek, máme v tabulce tři body a vstup se povedl."

Vuk Rašovič (trenér Minsku): "Viktoria prokázala zkušenost a využila šance, které si vypracovala. To my jsme nedokázali. Připravovali jsme se na jejich standardní situace, bohužel jsme po jedné z nich inkasovali úvodní gól. Ve druhém poločase jsme se snažili vyrovnat, ale na střídání jsme měli jen samé mladé hráče. Viktoria ukázala, že nebyla daleko od Ligy mistrů jen tak pro nic za nic. Ale věřím, že v domácí odvetě to bude jiné utkání."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články