Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Krejčí: Naše výkony mají vzestupnou tendenci

Plzeň – Podle kapitána Plzně Václava Procházky bude vzhledem k vyrovnanosti plzeňské skupiny stěžejní zvládnout hned úvodní čtvrteční zápas Evropské ligy s Dinamem Minsk. Pokud fotbalisté Viktorie doma potvrdí dobrou defenzivu z posledních utkání a dokážou proměňovat šance, mohou podle jednatřicetiletého reprezentanta vyhrát. Trenér plzeňského celku Karel Krejčí poukazuje na vzestupnou tendenci výkonů Plzně a věří, že dobré výkony týmu budou pokračovat.

"Máme před sebou velký zápas. Je to pro nás stěžejní utkání a chceme začít skupinu vítězně," řekl Procházka. "Naše skupina bude hodně vyrovnaná. Jasným favoritem je Villarreal, ale ostatní tři týmy (Plzeň, Rapid Vídeň a Minsk) budou hodně vyrovnané," přidal plzeňský stoper, který převzal kapitánskou pásku po Davidu Limberském.

Trenér Krejčí neskrývá radost z toho, že Viktoria od jeho nástupu vyhrála všechny čtyři soutěžní duely a prezentuje se ofenzivnějším pojetím. Věří, že podobným stylem dokáže zdolat i prvního soupeře ve skupině Evropské ligy Dinamo Minsk. "Podle mě mají kromě výsledků vzestupnou tendenci i naše výkony," řekl Krejčí, jenž po nástupu na pozici hlavního kouče dovedl Viktorii k postupu v play-off Evropské ligy přes Vojvodinu Novi Sad a v lize s ní vyhrál oba duely.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se připravuje na nevyzpytatelného soupeře

Plzeňský trenér věří, že v dobrých výkonech bude jeho tým pokračovat i proti Minsku. "V Plzni nestačí jen vyhrávat, ale jde i o předvedenou hru. Byl bych rád, kdyby naše povedené výkony pokračovaly," uvedl Krejčí, který Plzni opět vtiskl ofenzivní pojetí.

Kauza Limberský podle trenéra Krejčího náladu v týmu nenarušila 

Šestačtyřicetiletý kouč odmítá, že by atmosféru v klubu narušila nedávná nehoda bývalého kapitána Davida Limberského pod vlivem alkoholu. "Nálada v klubu se vylepšila, protože jsme vyhráli poslední čtyři zápasy. Podle trenéra je Limberský do dalších zápasů připraven. "Já bych se nechtěl bavit přímo o sestavě, ale David prokazuje v zápasech dobrou formu a je připraven do sestavy," uvedl Krejčí.  

Plzeň chce na druhý tým běloruské ligy vyrukovat s ofenzivním pojetím a pozornou obranou. Ta v posledních čtyřech soutěžních duelech ani jednou neinkasovala. "Nedostáváme teď góly, což se od úvodu sezony hodně zlepšilo. Navíc přehráváme soupeře ofenzivním fotbalem, a tím se nedostává do tolika šancí. Snažíme se být v co nejvyšším ofenzivním postavení," vysvětlil kapitán Procházka.

Po odchodu zkušeného stopera Romana Hubníka na hostování do Olomouce nastupuje Procházka ve středu obrany s dvaadvacetiletým Janem Baránkem. "Nehráli jsme spolu zatím delší dobu. Musíme si na sebe postupně v zápasech zvyknout a hlavně vylepšit komunikaci," přiznal Procházka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články