Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hybš o Tripolisu: Jsme favoriti, ale těžkou hlavu si z toho neděláme

Tripolis (Řecko) – Vyhrát, odvézt si do Česka zpět tři body a dobře začít základní skupinu. To jsou podle Matěje Hybše cíle Sparty ve čtvrtečním utkání na půdě Astarasu Tripolis, kterým vstupují do Evropské ligy. Obránce Pražanů věří, že letenští jsou v zápase favoritem a v Řecku to potvrdí.

"Vím, že to není moc atraktivní soupeř pro lidi, možná i proto jsme v roli favorita," řekl Hybš před odletem do Řecka. "Ale neděláme si z toho těžkou hlavu, jedeme udělat body, to je náš cíl," dodal s tím, že Sparta nesmí za žádnou cenu soupeře podcenit.

"Víme, že jsou nebezpeční dopředu. Mají tam hodně cizinců, hlavně křídla a podhrot, ale tím, že to jsou Argentinci a Španělé, tak se jim nechce moc dozadu. V tom jsou trochu slabší," uvedl Hybš. "Ale uvidíme, jak to bude při zápase. Na videu to může vypadat jinak než ve skutečnosti."

Sparta v předkolech Ligy mistrů s CSKA Moskva a Evropské ligy s Thunem dostala celkem devět gólů a Hybš ví, že na obraně musí zapracovat. "V přípravě jsme se učili nový systém na tři obránce a na to, že to hrajeme chvíli, tak se s tím pereme docela dobře. Ale nechceme dostávat tolik gólů, pro obranu to není moc dobrá vizitka," uvedl.

"Systém 4-5-1 máme víc zažitý, odehráli jsme v tom spoustu zápasů a tři obránci jsou pro nás pořád novinka. Ale nikdo nemohl čekat, že když budeme hrát nový systém, tak hned budeme válcovat soupeře," řekl Hybš.

Změna je to i pro něj, protože buď nastupuje na levém kraji obrany, nebo jako stoper. "Je to úplně něco jiného. Na stoperu vůbec neútočím, zatímco na kraji piluju lajnu a zapojuji se do útoku," prohlásil. "Ale je dobře, že jsme se to naučili, protože jsme nečitelní pro soupeře, který do poslední chvíle neví, jak nastoupíme," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta dorazila do Tripolisu, soupeře má poctivě nastudovaného
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články