Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plzeň zvítězila pohodlně i na půdě Vojvodiny a zahraje si EL

Novi Sad (Srbsko) – Nechceme bránit, chceme vstřelit první branku. To prohlašovali fotbalisté Plzně před odvetou 4. předkola Evropské ligy s Vojvodinou Novi Sad a povedlo se jim to na sto procent. Západočeši v Srbsku dokonce zacílili do černého hned dvakrát, k domácí výhře 3:0 přidali triumf 2:0 a bez větších obtíží postoupili do základní skupiny Evropské ligy. Přímý přenos pátečního losu sledujte od 13:00 exkluzivně na našem webu.

Slavící fotbalisté Plzně na hřišti Vojvodiny Novi Sad
zdroj: ČTK/PR autor: www.fcviktoria.cz

Plzeň nastoupila v téměř totožné sestavě jako v prvním zápase, jen Petržela v záloze nahradil Kovaříka. Domácí, které dopředu od první minuty hnali fanoušci, začali velkým náporem. Průnik Ožegoviče překazil včasným vyběhnutím Kozáčik, další akce Vojvodiny často s vypětím sil odvracela plzeňská obrana.

Západočeši hned z první povedenější akce mohli v 15. minutě otevřít skóre. Rajtoral na pravé straně obešel dva protihráče, našel Vaňka, ale jeho střelu vyrazil brankář Žakula. O chvíli později měl štěstí Kozáčik, kterého po Ivaničově ráně zachránila tyčka.

V 19. minutě se Plzeň šťastně dostala do vedení, když si po centru Limberského srazil Djurič míč do vlastní branky. Vojvodina by při tomto skóre potřebovala k postupu vstřelit pět gólů, přesto se domácí dál snažili a útočili. V závěru poločasu Babič trefil boční síť.

Plzeň hned po několika vteřinách druhého poločasu měla velkou šanci: Kopicovu hlavičku po akci Petržely a Limberského však Žakula výborně vytáhl na roh. V 54. minutě musel zřejmě kvůli svalovému zranění střídat stoper Hubník a na jeho místo přišel Baránek.

Po hodině hry se Plzeňští z rychlého brejku prosadili podruhé. Kopic si vyměnil míč s Kolářem a našel před brankou volného Ďuriše, jenž navázal na dva nedělní ligové góly Olomouci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Novi Sad - Plzeň

Poté si ještě zachytal Kozáčik, který zneškodnil Paločevičův přímý kop, na druhé straně zase domácí gólman vychytal Hrošovského. V závěru si skupina asi 160 plzeňských fanoušků ještě vysloužila aplaus stadionu, když ve svém sektoru vyvěsila transparent "Kosovo je Srbsko".

Viktoria potřetí v řadě neinkasovala a skupinu EL si zahraje podruhé v historii, v sezoně 2012/13 z prvního místa postoupila do jarních bojů.

Vojvodina Novi Sad - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Branky: 19. vlastní Djurič, 60. Ďuriš. Rozhodčí: Kukulakis - Grevenis, Kurompyliová (všichni Řec.). ŽK: Djurič, Pekarič - Vůch, Limberský. První zápas: 0:3, postoupila Plzeň.

Vojvodina: Žakula - Vasilič, Djurič, Pekarič, Nastič (66. Radovič) - Paločevič, Maksimovič, Sekulič, Babič (64. Zočevič) - Ivanič (80. Stamenič) - Ožegovič. Trenér: Zagorčič.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník (54. Baránek), Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (73. Vůch), Kolář (81. Mahmutovič), Kopic - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články