Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

United obrátili duel s Bruggami, výhry slavily všechny domácí celky včetně Lazia

Manchester – Začali špatně a doma překvapivě prohrávali. Fotbalisté Manchesteru United však úvodní duel 4. předkola Ligy mistrů proti Bruggám otočili a díky výhře 3:1 udělali důležitý krok k postupu do milionářské soutěže. Hlavní hvězdou utkání byl Memphi Depay, který dva góly dal a na jeden přihrál. Dařilo se i zbylým domácím celkům. Poměrem 2:1 udolal Sporting Lisabon přemožitele Sparty CSKA Moskva. Lazio Řím zase doma přehrálo 1:0 Leverkusen.

Fotbalisté Manchesteru United slaví gól v síti Brugg
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Nigel French

Manchesteru v prvních dvou soutěžních duelech letošní sezony stačil k výhře vždy jeden vstřelený gól. V utkání proti Bruggám, v němž byl jasným favoritem, ale již první desetiminutovka napověděla, že pokud chtějí domácí opět zvítězit, budou muset vstřelit víc než jednu branku. Michael Carrick totiž v osmé minutě nešťastně tečoval pokus ze standardní situace a brankář Sergio Romero na změnu letu míče již nedokázal zareagovat.

Vedení belgický tým ale neudržel příliš dlouho. Již o pět minut později si Memphis Depay šikovně pohrál s bránícími hráči, navedl si míč do středu vápna a ranou na zadní tyč srovnal.

Mladík Depay, který v létě do Manchesteru přišel z PSV Eindhoven, byl vidět po celou první půlku a ještě jednou se během ní zapsal mezi střelce. V závěru poločasu si šikovně zasekl míč a zamířil na zadní tyč.

Aktivita Depaye neutichla ani se změnou stran a po hodině hry mohl dokonat hattrick. To by však fantastické přiťuknutí Wayna Rooneyho nesměl poslat sám před brankářem vysoko na tribunu. Příležitosti si vytvořili i další hráči Manchesteru, k čemuž jim pomohlo i vyloučení Brandona Mecheleho, ale ujala se již pouze jediná. V nastaveném čase Depay zacentroval a hlavičkou rozvlnil síť střídající Marouane Fellaini.

V úvodních duelech závěrečné fáze kvalifikace se dařilo i dalším domácím celkům. Souboj dvou aspirantů na postup Lazia a Leverkusenu nabídl vyrovnané střetnutí, které rozhodla jediná branka. V sedmasedmdesáté minutě se rychlostí prosadil Balde Keita a přiblížil italský tým základní části.

V třetím duelu nemistrovské části Sporting začal lépe a díky gólu Teófila Gutiérreze se ujal vedení. Seydou Doumbia poté odmítl vyrovnání, když neproměnil pokutový kop, ale útočník z Pobřeží Slonoviny svoje zaváhání v závěru první půle odčinil a vyrovnal. Portugalský tým se ale nakonec dočkal těsné výhry díky zásahu Islama Slimaniho.

V mistrovské části padl v obou zápasech pouze jeden gól. Astana se přiblížila historickému postupu pro kazašský fotbal, jelikož doma 1:0 zdolala APOEL Nikósie. Jedinou trefu zaznamenal Baurzhan Dzholchiev. Stejným výsledkem skončil duel Bate Borisov a Partizanu Bělehrad. Hosté od závěru první půle dohrávali v desíti. Běloruský celek početní převahu využil až čtvrt hodiny před koncem, kdy se trefil Michail Gordejčuk.

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Astana - APOEL Nikósie 1:0 (1:0)

Branka: 14. Džolčijev.

BATE Borisov - Partizan Bělehrad 1:0 (0:0)

Branka: 75. Gordejčuk. ČK: 45. Jevtovič (Partizan).

Nemistrovská část:

Lazio Řím - Leverkusen 1:0 (0:0)

Branka: 77. Keita.

Manchester United - Club Bruggy 3:1 (2:1)

Branky: 13. a 43. Depay, 90.+3 Fellaini - 8. vlastní Carrick. ČK: 80. Mechele (Bruggy).

Sporting Lisabon - CSKA Moskva 2:1 (1:1)

Branky: 12. Gutiérrez, 82. Slimani - 40. Doumbia.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články