Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boje o Ligu mistrů vrcholí, Manchester United jde na Bruggy

Praha – Sparta s Plzní už o možnost zahrát si Ligu mistrů přišly, další celky však o účast v milionářské soutěži ještě budou bojovat v play-off. A mezi adepty na postup nechybí ani velké kluby a čeští hráči. O postup do základní skupiny bude bojovat i Basilej s českými reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým, který doma vyzve přemožitele Západočechů ze třetího předkola Maccabi Tel Aviv, nebo Manchester United, jež čekají belgické Bruggy. Utkání Manchester United – Club Bruggy můžete sledovat dnes od 20:25 na ČT sport a našem webu.

Ilustrační foto

Manchester United se po roční pauze vrací do pohárové Evropy. V cestě stojí Club Bruggy, proti němuž svěřenci Louise van Gaala začnou v úterý na stadionu Old Trafford. "Rudí ďáblové" zatím v nové sezoně dvakrát zvítězili, i když v obou ligových zápasech pouze nejtěsnějším výsledkem 1:0.

"Čekají nás dva velké duely. Když je zvládneme, může nám to hodně pomoci do další fáze sezony. Samozřejmě chceme doma vyhrát, neinkasovat a zajistit si slušný náskok do odvety," upozornil záložník United Michael Carrick. Manchesterský tým naposled hrál play-off LM v roce 2005, kdy s přehledem přešel přes Debrecín.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Man. United - Bruggy

Basilej si věří, Maccabi doufá

Basilej, která v minulé sezoně postoupila ze skupiny LM do osmifinále, se v pohárech už střetla s Maccabi čtyřikrát. V rámci sezony 2013/14 dvakrát vyhrála a dvakrát remizovala. Navíc švýcarský tým po pěti kolech vede domácí soutěž bez ztráty bodu.

"Pro mě je Maccabi nejsilnější tým, který jsme mohli dostat. Nicméně jsme Basilej, respektujeme všechny soupeře, ale žádného se nebojíme," uvedla letní ofenzivní posila Marc Janko, která v pěti soutěžních zápasech dala čtyři góly.

Izraelský celek doufá, že si poprvé od roku 2004 zahraje úvodní fázi elitní soutěže. "Předchozí setkání s Basilejí pro nás nedopadla dobře, ale věříme, že tentokrát je vše možné. Jsme silný a bojovný tým, který ví, co chce," upozornil obránce Maccabi Tal Ben Haim I.

CSKA putuje do Lisabonu

CSKA Moskva, jenž ve třetím předkole vyřadil Spartu, se představí na půdě Sportingu Lisabon. "Je to dobrý tým, ale my bychom tento dvojzápas měli vyhrát. Doufám, že bude štěstí na naší straně, musíme se dobře připravit a ukázat to nejlepší," prohlásil záložník CSKA Bibras Natcho, jehož tým kraluje ruské lize po úvodních pěti výhrách.

Konfrontaci italského a německého fotbalu nabídne úterní souboj Lazia Řím s Leverkusenem, ve středečním šlágru pak Valencie vyzve čtvrtfinalistu posledního ročníku Monako. 

Program úvodních zápasů play-off o postup do fotbalové Ligy mistrů:

Úterý 18. srpna:

Mistrovská část:
18:00 Astana - APOEL Nikósie,
20:45 BATE Borisov - Partizan Bělehrad.

Nemistrovská část:
20:45 Lazio Řím - Leverkusen, Manchester United - Club Bruggy, Sporting Lisabon - CSKA Moskva.

Středa 19. srpna (vše od 20:45):

Mistrovská část:
Basilej (Vaclík, Suchý) - Maccabi Tel Aviv, Celtic Glasgow - Malmö, Skënderbeu Korcë (Alb.) - Dinamo Záhřeb.

Nemistrovská část:
Rapid Vídeň - Šachtar Doněck, Valencie - Monako

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články