Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čech slaví první ligovou výhru za Arsenal, Citizens rozstříleli Chelsea

Londýn – Petr Čech zaznamenal první ligovou výhru v dresu Arsenalu. Londýnský celek uspěl na půdě Crystal Palace, kde zvítězil 2:1. V souboji dvou posledních mistrů uspěl Manchester City, jenž doma rozstřílel Chelsea 3:0. Tři body si připsal také Manchester United, který udolal Aston Villu 1:0 a Liverpool stejným výsledkem přehrál nováčka z Bournemouthu. Dařilo se i Evertonu, který porazil 3:0 Southampton na jeho hřišti. Naopak Tottenham neudržel vedení 2:0 a se Stoke remizoval 2:2.

Petr Čech se raduje z vítězství Arsenalu s Perem Mertesackerem
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

Chelsea se v úvodu sezony nedaří. Prohrála s Arsenalem v souboji o anglický Superpohár a spolu s minulou remízou se Swansea vůbec poprvé od roku 1998 nezvítězila během prvních dvou kol Premier League.

V Manchesteru nastoupila v bráně s Begovičem, který nahradil potrestaného Courtoise. Bosenský brankář svoje kvality musel v úvodu prokázat hned několikrát a během první půlhodiny zlikvidoval Agüerovi tři vyložené šance. Ve 32. minutě už ale na zakončení argentinského střelce nestačil.

Mourinho na špatný výkon týmu zareagoval překvapivým poločasovým střídáním, když v kabině nechal Johna Terryho. Kapitána Chelsea vystřídal poprvé po 177 zápasech, ve kterých zkušeného stopera vedl.

Šance Manchesteru City pak už tolik nepřibývaly, jenže Chelsea směrem dopředu příliš nebezpečná nebyla. Do sítě sice míč dostal Ramires, gól ale kvůli těsnému ofsajdu neplatil. Dvacet minut před koncem vicemistra podržel Hart proti šanci Hazarda.

Poslední desetiminutovka už ale zase patřila domácím. Nejprve se po rohu trefil hlavou Kompany, třetí gól přidal tvrdou ránou z vápna Fernandinho. Střídající Falcao sice v závěru trefil tyč domácí branky, ani přesný zásah by ale londýnskému týmu nepomohl.

Naproti tomu Arsenal po úvodní porážce od West Hamu dokázal naplno bodovat. Svěřenci Arséna Wengera do zápasu s Crystalem Palace výborně vstoupili a po sedmi minutách musel Sánchezovu střelu vykopnout z brankové čáry McArthur. V 16. minutě už se prosadil Giroud, který akrobaticky zakončil Özilův centr. Domácí brankář McCarty poté zlikvidoval Sánchezovu šanci, naopak Čech na druhé straně nestačil na Wardovu křížnou střelu.

Po přestávce byli blízko druhémugólu domácí, jenže Wickham trefil pouze tyč. To Arsenal míč do sítě dostal, Sánchezovu hlavičku si do vlastní brány srazil Delaney.

Crystal Palace se vyrovnání přiblížil až v závěru, ale Mutch hlavičkoval těsně nad a Wardovu hlavičku bez problémů pokryl Čech. Ani Arsenal už nevyužil žádný z nabízených protiútoků a na stadionu londýnského rivala zvítězil 2:1. Crystal Palace tímto výsledkem porazili "Kanonýři" potřetí za sebou.

Manchesteru United opět stačil pouze jeden gól

V brance United znovu chyběl David de Gea, o jehož přestupu se spekuluje. Jeho konkurent Sergio Romero však znovu obstál a neinkasoval. Manchesteru tak stačil jediný gól, který dal belgický mladík. Januzaj si naběhl za obranu, zasekávačkou se zbavil obránce a i díky teči jiného stopera zamířil mimo dosah brankáře.

Na lavičce Aston Villy už se objevil uzdravený útočník Libor Kozák, šanci ale nedostal. Navíc se spekuluje o tom, že bude uvolněn na hostování, aby se rozehrál po dlouhé pauze.

První gól v utkání mezi Southamptonem a Evertonem padl v 22. minutě, když Koné proběhl s míčem po pravé straně a poslal přesný centr do vápna na belgického reprezentanta, jenž hlavou zavěsil do protipohybu brankáře Stekelenburga. Druhý zásah mohli hosté přidat zanedlouho, Barkleyho pokus ale zneškodnil gólman "Svatých". Přesto Everton zásluhou Lukakua ještě v prvním poločase navýšil náskok.

Slavící fotbalisté Manchesteru United
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Joe Giddens

V 79. minutě napřáhl ke střele z dálky domácí Mané, gólman Howard si s ní ale poradil. O pět minut později na druhé straně definitivně potvrdil výhru Evertonu Barkley, jenž se trefil i v prvním kole proti Watfordu (2:2). Liverpoolský celek zvítězil na hřišti Southamptonu poprvé od dubna 2002.

Tottenham po prvním poločase vedl nad Stoke po gólech Diera a Chadliho 2:0, náskok ale neudržel a musel se spokojit s bodem za remízu 2:2. V 78. minutě nejprve z penalty snížil Arnautovič, o pět minut později srovnal po Irelandově centru hlavou Diouf. Oba týmy z prvních dvou duelů vytěžily jediný bod.

Stoprocentní bilanci si udržel Leicester, který na předchozí výhru 4:2 nad Sunderlandem navázal úspěchem na hřišti West Hamu, kde zvítězil 2:1. Za "Lišky" se trefili Okazaki a Mahrez, který se prosadil v této sezoně už třikrát. Tři body získala také Swansea, která si poradila s Newcastlem 2:0.

Nováček Norwich zvítězil 3:1 v Sunderlandu, jenž zůstal po dvou zápasech bez bodu. Watford remizoval s West Bromwichem bez branek, ani tentokrát za něj nenastoupili Matěj Vydra s Danielem Pudilem.

Jediný gól Liverpoolu v utkání proti nováčkovi z Bournemouthu vstřelila letní posila Christian Benteke. Belgický útočník, jenž přišel v červenci z Aston Villy, se poprvé v dresu "Reds" prosadil v 26. minutě. Jeho doklepnutí zblízka nicméně předcházel pokus o zasažení míče spoluhráčem Philippem Coutinhem, jenž byl v jasném ofsajdu. V 90. minutě mohl Benteke přidat druhou trefu, ale jeho střela "koníčkem" se odrazila od břevna.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:

Aston Villa - Manchester United 0:1 (29. Januzaj), Southampton - Everton 0:3 (22. a 45. Lukaku, 84. Barkley), Sunderland - Norwich 1:3 (88. Watmore - 26. Martin, 37. Whittaker, 57. Redmond), Swansea - Newcastle 2:0 (9. Gomis, 52. Ayew), Tottenham - Stoke 2:2 (19. Dier, 45.+2 Chadli - 78. Arnautovič z pen., 83. Diouf), Watford - West Bromwich 0:0, West Ham United - Leicester 1:2 (55. Payet - 27. Okazaki, 38. Mahrez), Crystal Palace - Arsenal 1:2 (28. Ward - 16. Giroud, 55. vlastní Delaney), Manchester City - Chelsea 3:0 (31. Agüero, 79. Kompany, 85. Fernandinho), Liverpool - Bournemouth 1:0 (26. Benteke).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články