Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Blatter: Ať evropský fotbal zváží regulaci počtu cizinců v klubech

Curych - Předseda FIFA Sepp Blatter prohlásil, že by evropský fotbal měl zvážit možné omezení počtu cizinců v klubech. Příklad by si podle něho měl vzít z Ruska, kde nedávno zavedli pravidlo, že v základní sestavě musí nastoupit pět domácích hráčů.

"Západní Evropa by o tom měla uvažovat," uvedl Blatter. Evropská unie by sice mohla podobný krok považovat za diskriminační, funkcionář je však přesvědčený, že pravidla by bylo možné nastavit v souladu s regulemi EU. "Na hřišti je sice jen jedenáct hráčů, ale v kádru jich je třicet. Takže idea volného trhu práce by byla naplněna," prohlásil.

"Jedna věc je mít smlouvu a druhá věc být v základní sestavě," přidal Blatter, který v minulosti navrhoval zavedení podobného pravidla, tzv. 6+5. "S trochou dobré vůle by se o tom mohlo opět uvažovat. Stačila by větší podpora z fotbalového hnutí," dodal.

Jako příklad, proč by mělo být omezení cizinců zavedeno, uvedl Anglii. "Tam tohle řeší už několik let. Aby mohla reprezentace být konkurenceschopná, je určitá 'konzervace' domácích hráčů nutná," uvedl Blatter, který dal po korupčních skandálech svou funkci k dispozici a federace bude za několik měsíců volit jeho nástupce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články