Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Poláci: Jsme stoprocentně připraveni

Chorzów (Polsko) – Porazit Česko a Slovensko a do jarní části kvalifikace na fotbalové Mistrovství světa vstoupit z prvního místa v tabulce chce trenér polské fotbalové reprezentace Leo Beenhakker. Hýří optimismem, ačkoli jeho tým není v dnešním kvalifikačním zápase považován za favorita.

Leo Beenhakker
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Leo Beenhakker považuje Čechy za jeden z osmi nejlepších týmů světa, ale zároveň se odvolává k jarnímu přátelskému utkání, kdy je Poláci porazili 2:0. Tento zápas podle holandského trenéra polského týmu naznačil, že jeho svěřenci umějí hrát podobně dobře jako Češi.

"Podrobně jsme sledovali vaše zápasy se Severním Irskem a Anglií. Jsme připraveni na vaši hru s jedním i dvěma útočníky," řekl Beenhakker.

Polsko má již zkušenost s vítězstvími nad favorizovanými mužstvy. Na stejném stadionu v Chorzówě, kde se dnes utkají s Českem, porazili před dvěma lety v kvalifikaci na Mistrovství Evropy Portugalce 2:1. Polští fotbalisté doufají, že jim opět bude přát štěstí. Ostatně utkání bude soudit stejný rozhodčí jako předloni s Portugalskem.

Trenér Beenhakker doufá, že proti Čechům uspěje jednoduše – nedovolí jim hrát. "Musíme mít míč pod kontrolou minimálně stejně často jako Češi," uvedl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články