Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ředitel Sparty: Nad variantou, že bychom se nekvalifikovali do EL, nepřemýšlíme

Praha – Sparťané se ani pošesté v řadě neprobojovali do základní skupiny Ligy mistrů. Přestože Pražané tušili, že moskevský CSKA nebude jednoduchým soupeřem, během domácí odvety si vybojovali velmi nadějný dvougólový náskok. Ani ten však nestačil, Spartu čeká boj o Evropskou ligu. A neúspěch si nepřipouští, naopak. Letenští chtějí do základní skupiny a vyhrát domácí ligu, potvrzuje nový generální ředitel Adam Kotalík.

Daniel Křetínský a Adam Kotalík
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Plán je jasný, chceme hrát evropské poháry. Stejně jako každý rok, Sparta v nich musí být přítomna. Nad variantou, že bychom se nekvalifikovali, nepřemýšlíme. Samozřejmě, kdyby k tomu došlo, byl by to velký sportovní neúspěch, z ekonomické stránky by to bylo nepříjemné, ale neznamenalo by to významnější problém vzhledem k ekonomické síle majitele," uklidňuje fanoušky.

Sparta by v případě neúspěchu ani příliš neměnila kádr. Ten chce držet a rozvíjet i vzdor neočekávanému selhání. "Nemyslím si, že by se kádr výrazněji měnil. Možná by někdo odešel na hostování, ale že bychom kvůli tomu někoho prodávali, určitě nehrozí," říká před bitvou o základní skupinu Evropské ligy Kotalík.

Přestože Spartě nevyšlo už šest pokusů za sebou o postup do Ligy mistrů, měnit styl práce příliš nehodlá."Sparta nepotřebuje nějakou vyloženě razantní změnu. Musíme vyhrát ligu, v nemistrovské části kvalifikace do LM vidíte, že soupeři jsou velmi složití. Klíčový tedy bude úspěch v domácí soutěži, vyhrát titul a jít mistrovskou částí," konstatuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Kotalík ve SZ: Nemyslím si, že by se kádr při neúspěchu v EL výrazněji měnil

Důležitá je i funkčnost vnitřní struktury klubu. "Sparta musí být konkurenceschopná v Evropě. Potřebuje k tomu kvalitní kádr, realizační tým, celkově musí fungovat na správných principech," říká Kotalík.

"Ve Spartě se musíme více než v minulosti soustředit na posílení kádru prvního týmu. A letní přestupy se nám v tomto ohledu v zásadě povedly. Zatím se výborně vyvíjí Kehinde Fatai a Martin Frýdek, oba jsou významnými články. A věřím, že svůj přínos prokáží i ostatní," doufá sparťanský ředitel.

Ve vztahu k domácí soutěži pak hodlá uvažovat o návratu ke kvalitnímu B týmu. "Rádi bychom měli nějaký úzce spolupracující tým ve druhé nebo třetí nejvyšší lize, případně v obou. Sparta má hráčů schopných hrát vyšší soutěže pod smlouvou více. Do budoucna je to krok, kterému se budeme věnovat," uzavřel. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články