Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dynamo jen remizovalo ve Vlašimi, oba nováčci utržili debakl

Praha - Ani vyloučení nezlomilo fotbalisty Sokolova a v prvním kole druhé ligy zdolali před vlastními fanoušky Pardubice 1:0. Domácího prostředí využil i Třinec, který rozstřílel nováčka soutěže Sigmu Olomouc B 5:1. To Táborsko neudrželo vedení a v Ústí nad Labem remizovalo 1:1. České Budějovice po pádu z první ligy jen remizovaly 1:1 na hřišti Vlašimi.

Utkání Pardubice - Sokolov
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Zahajovací zápas nového ročníku druhé fotbalové ligy mezi Ústím nad Labem a Táborskem skončil remízou 1:1. Jihočechy poslal do vedení v 19. minutě Elvist Ciku, domácí vyrovnali až osm minut před koncem zásluhou Josefa Eliáše. Oba soupeři tak vstoupili do sezony stejným výsledkem jako před rokem. Tehdy Táborsko hrálo 1:1 se Sokolovem, zatímco Ústí remizovalo ve Varnsdorfu.

Klíčovou postavou utkání mezi Sokolovem a Pardubicemi byl domácí útočník Bidje Manzia z Demokratické republiky Kongo, který na západě Čech hostuje z Dukly. První šanci sice ještě nevyužil, ale v 68. minutě se po dlouhém autu opřel do míče a brankář Frydrych stihl zasáhnout až za brankovou čárou. V 74. minutě však Manzia zahrál v útočném pokutovém území rukou, dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Sokolov se však ubránil a uhájil tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ústí nad Labem - Táborsko

Do utkání v Třinci vstoupila lépe Sigma a už v sedmé minutě se prosadila zásluhou Rolince. Jenže už za minutu šel brankář Blaha do souboje po centru, míč nezískal a Malcharek hlavou zamířil do odkryté branky. Do poločasu ještě zvýšili zcela volný Dedič a po brejku Mozol. Olomouc měla řadu šancí, ale trápila se se zakončením. Naopak v 76. minutě proměnil Malcharek penaltu za faul na Dediče a v závěru výhru ještě navýšil hlavou Tomeček.

Vyšehrad při historické premiéře v druhé nejvyšší soutěži prohrál 0:4 se Znojmem. Už v 5. minutě zařídil na Žižkově hostům vedení Okleštěk. Navíc za tři minuty zvýšil Šamánek, který zakončil závar před brankou po standardní situaci střelou pod břevno. Pak se probudil i Vyšehrad, ale několik nadějných akcí nedotáhl ke gólové radosti. Hosté znovu udeřili v úvodu druhé půle, kdy se v rozmezí čtyř minut trefili Žondra a Ledecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání FNL Vyšehrad - Znojmo

České Budějovice ve Vlašimi inkasovaly už v 5. minutě poté, co centr přizvedl Kučera. Navíc brzy nato trefil břevno Reiter. Ve 30. minutě postupoval od poloviny hřiště sám na branku Linhart a srovnal. Jihočeši poté měli převahu, vytvořili si řadu šancí, ale brankáře Budínského už nepřekonali. Nepovedlo se to ani Linhartovi, který po faulu na Kaloda kopal pokutový kop. Svou střelu ale nasměroval do břevna. V závěru ještě Kalod trefil tyč.

Penaltu neproměnila ani Opava. Kuzmanoviče vychytal gólman Frýdku-Místku Prepsl, ale domácí to příliš mrzet nemuselo, neboť vyhráli 1:0. Frýdek-Místek dlouho odolával tlaku, v 77. minutě však již inkasoval. Schaffartzik trefil břevno a odražený míč srazil do vlastní branky Literák.

Výsledky 1. kola Fotbalové národní ligy:

Vyšehrad - Znojmo 0:4 (0:2)
Branky: 5. Okleštěk, 8. Šamánek, 47. Žondra, 51. Ledecký. Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Kožár. ŽK: Hendrych, T. Krbeček, Petrášek - Okleštěk, Žondra. Diváci: 685.

Opava - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)
Branka: 77. vlastní Literák. Rozhodčí: Adámková - Hájek, Antoníček. ŽK: Schaffartzik - Zapalač, Literák, Bello, Mehremič. Diváci: 1826.

Vlašim - České Budějovice 1:1 (1:1)
Branky: 5. Kučera - 29. Linhart. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Melichar. ŽK: Hronek, Nový - Hric. Diváci: 860.

Sokolov - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 68. Manzia. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Ratajová. ŽK: Manzia, Vrtělka - Šejvl, Jeřábek, Pánek. ČK: 74. Manzia.

Třinec - Sigma Olomouc B 5:1 (3:1)
Branky: 8. a 77. z pen. Malcharek, 32. Dedič, 45. Mozol, 85. Tomeček - 7. Rolinc. Rozhodčí: Machálek - Peřina, Boček. ŽK: Tomeček - O. Ševčík. Diváci: 616.

Ústí nad Labem - Táborsko 1:1 (0:1)
Branky: 82. Eliáš - 19. Ciku. Rozhodčí: Berka - Vlasjuk, Černý. ŽK: Králík (Ústí). Diváci: 1338.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články