Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Limberský úspěšnou pohárovou bilanci neřeší, tým má před sebou novou výzvu

Tel Aviv - Dvanáct zápasů, dvanáct výher. Takovou vydařenou sérií se mohou pyšnit fotbalisté Plzně v předkolech Ligy mistrů. Pro kapitána Davida Limberského to však nyní nehraje roli a soustředí se na novou výzvu v podobě úterního duelu s Maccabi Tel Aviv. Přímý přenos utkání CSKA Moskva - Sparta Praha můžete sledovat od 18:05 na ČT sport a na našem webu. Do jeho skončení sledujte začátek zápasu Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzeň na webu ctsport.cz a poté i na ČT sport.

"Statistika potěší, ale je to minulost. Teď máme před sebou novou výzvu. Chceme znovu postoupit a je jedno, jestli to bude s dalšími dvěma výhrami, či jen přes skóre. Podstatné je postoupit," řekl Limberský na tiskové konferenci před zápasem.

Oproti předchozím kvalifikacím má Plzeň výhodu v nasazení, zkušenostech i startu až ve 3. předkole. "Ale tak to neberu. Loni jsme také byli ve třetím předkole a žádná výhoda to nebyla. Vypadli jsme s Ploještí. To už je ale rok zpátky a žádný strašák to pro nás není," prohlásil Limberský. "K soupeři ale máme respekt a nesmíme nic podcenit. Náš koeficient je takový, že nás všichni berou za favority, ale šance jsou vyrovnané," dodal.

Důležitým faktorem mohou být náročné klimatické podmínky v Tel Avivu

"I u nás doma je horko, tady je ale problém ve velké vlhkosti. Snad to ale zvládneme jako před třemi lety," připomněl výhru 2:1 na stejném stadionu proti Hapoelu Tel Aviv v Evropské lize. "Prostředí tehdy bylo hodně bouřlivé, nezačali jsme dobře, byli jsme pod tlakem, ale dostali jsme naštěstí jen jeden gól. Pak jsme se zmátořili a zápas otočili," vzpomínal.

Plzeňský kapitán na předzápasové tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Vzhledem k počasí vítá, že Plzni byl na poslední chvíli přeložen ligový zápas se Slavií ze soboty už na pátek a hráči po výhře 2:1 měli o den více na odpočinek před soubojem s Maccabi. "Hraje to roli, čtyři dny jsou dostatečné na regeneraci. Je tam do toho i cestování, takže jsme rádi, že jsme mohli hrát už v pátek a máme dostatečný prostor se připravit," dodal Limberský.

Domácí kouč věří ve schopnosti kanonýra Zahaviho

Trenér Maccabi Slaviša Jokanovič věří, že jeho svěřenci budou pro Viktorii těžkým soustem. Spoléhá na to, že postup vystřílí kapitán Eran Zahavi, který dal v posledních dvou sezonách dohromady 57 branek. "Eran je pro nás velmi důležitý a je potěšením pracovat s tak kvalitním hráčem. Hraje se jedenáct na jedenáct, věřím však, že Eran nám hodně pomůže," konstatoval Jokanovič na tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští se obávají počasí i bouřlivé atmosféry v Tel Avivu

Klíčem k úspěchu jeho svěřenců je podle něj domácí prostředí na stadionu Bloomfield, kde izraelský šampion prohrál z posledních 57 utkání jediné, v závěru minulé sezony, kdy už měl jistý titul. "Je tu hodně hlasité prostředí, které nám pomáhá. A věřím, že nám pomůže znovu," řekl Jokanovič. "Naše předchozí dva zápasy nebyly ideální, máme hodně co zlepšovat, ale jsem si jistý, že v úterý předvedeme svou lepší tvář a uhrajeme dobrý výsledek," dodal.

Respekt k Plzni má výše jmenovaný kanonýr Zahavi. "Vím, že Plzeň dokázala vyhrát domácí titul třikrát během pěti let. Dvakrát přitom postoupila do základní skupiny Ligy mistrů. Když klub vyhraje tolik domácích titulů v tak krátkém čase, je těžké nevědět, kde se ve fotbalové Evropě nachází. Pokud má nějaký tým stabilně v reprezentacích pět nebo šest hráčů, už to něco znamená," ukázal přehled izraelský útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články