Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tomáš Koubek se těší na nové výzvy v dresu Liberce

Letní dovolené si dvaadvacetiletý brankář národního týmu "lvíčat" Tomáš Koubek moc neužil. Nedlouho po skončení mistrovství Evropy do 21 let mu už nastaly klubové povinnosti, ovšem v novém dresu. Po pěti letech strávených v barvách Hradce Králové se totiž jeho výkony dočkaly ocenění v podobě přestupu do Sparty Praha, která ho poté takřka okamžitě uvolnila na hostování do Slovanu Liberec. Od působení pod Ještědem očekává mladý brankář hodně. "Věřím, že všechny stanovené cíle zvládneme, včetně postupu do základní skupiny Evropské ligy," říká Koubek. 

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: František Géla

Na severu Čech se Koubkovi zalíbil stadión U Nisy. "Stadión je diametrálně odlišný od toho hradeckého, je moc hezký, všechno je tu hodně blízko," povídá nová liberecká posila. "Klub vnímám dobře. Podobně jako v Hradci je to rodinný přátelský klub, ale ambice jsou zde samozřejmě úplně jiné. Jsem hrozně šťastný, že mi přestup vyšel, je to správný krok v mé kariéře," dodává Koubek.

Tomáš Koubek: "Rád bych poděkoval Hradci, že mě dal do velkého fotbalu a ukázal mi první ligu. Tam jsem se mohl naučit spoustu věcí, i když se nám dařilo nebo nedařilo."

Brankářská jednička reprezentační jednadvacítky se konkurence mezi libereckými tyčemi nebojí, ke svým dvěma kolegům však chová respekt. "Lukáš Hroššo vychytal klukům vítězství v poháru a měl výborný závěr sezóny. Je tu i talentovaný Venca Hladký z Brna. Konkurenci vnímám, ta je ve větších klubech na všech postech. Nyní bude záležet na tom, jak bude každý z nás pracovat v tréninku a jak se ukáže trenérům," uzavírá Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Profil Tomáše Koubka
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články