Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Jablonec těsně porazil Varnsdorf, uspěla i Slavia či Příbram

Praha - Fotbalisté Jablonce v generálce na sezonu porazili Varnsdorf 1:0. Uspěla i Slavia, která zdolala České Budějovice 2:0. Příbram pak deklasovala Vlašim 5:0, naopak Brno podlehlo bundesligovým Brémám, za něž se trefil obránce Theodor Gebre Selassie, 0:2.

Jablonci zajistil nejtěsnější triumf nad tradičním přípravným soupeřem ve 33. minutě obránce Novák, v první půli ještě Slovák Greguš napálil tyčku. V závěru utkání sahal Varnsdorf po vyrovnání, ale třetí tým uplynulého ligového ročníku několikrát podržel brankář Bárta.

"V prvním poločase jsme pohrdli dvěma gólovými šancemi. I v druhém poločase jsme měli asi pět příležitostí, ale neproměnili jsme je. Soupeř měl za průběžného stavu stále naději srovnat, takže nakonec je z toho jen to hubené vítězství, protože jsme zklamali v koncovce," řekl jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Slavia zdolala Budějovice, Příbram rozstřílela Vlašim

Slavii poslal proti Budějovicím do vedení ve 20. minutě Mikula, po změně stran pojistil vítězství Piták. Svěřence Dušana Uhrina mladšího pak podržel brankář Berkovec, jenž zneškodnil penaltu Jurdíka. "Druhou půli jsme začali dobře a myslím, že jsme těch pětačtyřicet minut na hřišti dominovali. Jsem rád, že jsme vyhráli, byla to generálka na Plzeň, ale je jasné, že tam nás čeká úplně odlišné utkání," uvedl Uhrin.

Gebre Selassie pokořil brněnskou obranu po půl hodině hry z rohového kopu, druhou branku bundesligového týmu zaznamenal v 68. minutě umístěnou střelou Bartels. Zbrojovka před startem sezony prodloužila střeleckou mizérii a gól nedala v posledních pěti přípravných duelech.

Na příbramských gólech do sítě Vlašimi se podílely i dvě letní posily Štípek a Rezek, mezi střelce se zapsali rovněž Pilík, Bednář a Barák. Soupeře z druhé nejvyšší soutěže porazili také Bohemians 1905. Pražané doma zdolali Pardubice 1:0 díky brance vypůjčené posily ze Sparty Schicka.

Vítězná generálka se povedla oběma nováčkům nejvyšší soutěže. Zlín doma porazil druholigovou slovenskou Nitru 2:0 po gólu Poznara a proměněné penaltě Železníka. Olomouc zdolala třetiligový Prostějov 1:0 díky trefě slovenské akvizice Halenára.

Slovácko na svém hřišti jen bez branek remizovalo s Třincem, Jihlava přestřílela jiného účastníka Fotbalové národní ligy Táborsko 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články