Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Dukla si vyšlápla i na Olympiakos, Slavia zdolala Táborsko

Praha – Fotbalistům Dukly se zatím v případě proti slavným zahraničním celkům daří na výbornou. Po triumfu nad skotským Celticem si Pražané poradili také s řeckým Olympiakosem Pireus, který zdolali 1:0. Dařilo se také Slavii, která zdolala Táborsko 3:1. I další pražský celek nasázel tři branky. Bohemians 1905 se ale triumfu nedočkali. S Českými Budějovicemi remizovali 3:3.

Slávista Simo Deli (vlevo) v přípravném zápasu proti Táborsku
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

O výhře Dukly rozhodla tři minuty před koncem chorvatská posila Josip Jurendič, který udělal kličku brankáři a střelou do odkryté branky zařídil vítězství. Pražané triumfovali v sedmi z osmi přípravných duelů, jedinou porážku utrpěli s rakouským Mattersburgem.

"Musíme být spokojení hlavně s výsledkem. Porazili jsme účastníka Ligy mistrů, ale nesmíme zapomenout, že on je na rozdíl od nás v jiné části přípravy, pro ně to byl první zápas," řekl trenér Dukly Luboš Kozel.

"V úvodu zápasu na nás byl vidět trochu respekt. Největší šance první půle si vytvořil soupeř až ke konci poločasu, jednou brance zabránil Filip Rada, podruhé břevno. Ve druhém poločase jsme byli odvážnější, v závěru poločasu se nám jedna akce povedla a Jurendič to krásně vyřešil," dodal kouč Dukly.

Na hřišti Táborska padly všechny čtyři branky před 1800 diváků až v poslední čtvrthodině. V 72. minutě si mladík Lukáš Veselý jako pátý člen slavného rodu připsal start za slávistický A-tým a hned po necelých třech minutách od svého příchodu na trávník připravil vedoucí gól pro Voltra.

Stejný hráč, který Pražany posílil v průběhu letní přestávky, pak v 82. minutě zvýšil na 2:0 a třetí branku přidal hlavou další mladík Tomáš Souček. Táborsko už jen v nastavení snížilo.

Bohemians obrat k vítězství nedovedl

Kádr Bohemians, osmého celku loňské sezony první ligy, přes léto doznal velkých změn. Z týmu odešlo hned deset hráčů, a tak Klokani museli hledat nové tváře, kterými by zalepily díry vzniklé v sestavě.

Osmému celku loňské sezony první ligy se zatím podařilo ze známějších jmen přivést na hostování Patrika Schicka ze Sparty a Pavla Haška z Dukly Prahy. Na přestup pak přišel zkušený Tomáš Čížek, jenž právě v zápase s Budějovicemi ukázal, že by mohl být klíčovou postavou záložní hry Bohemians 1905.

Je nám líto, video expirovalo.
Bohemians 1905 se v gólové přestřelce rozešli s Budějovicemi smírně

Šestatřicetiletý bývalý hráč Jablonce vstřelil hned dvě branky a díky němu Klokani vyrovnali na 2:2. "Jsem rád, že mi Bohemians dali šanci. Už nejsem nejmladší, ale fotbal chci stále hrát. Cítím se dobře a rád bych klukům pomohl," řekl Čížek.

I třetí gól dal novic v zelenobílém dresu, o jehož osudu se ale ještě rozhodne. Uruguayský útočník Rafael Acosta je u Bohemians stále, podobně jako třeba ukrajinský forvard Leonid Akulinin, pouze na testech.

Pražané ale o čtvrtou výhru v přípravě přišli v samotném závěru. V posledních vteřinách zápasu proměnil penaltu po ruce stopera Michala Šmída budějovický Jiří Funda. "Chtěli jsme, aby ještě v tomto zápase hráli všichni hráči. Nakonec jsme to dokázali otočit a je škoda, že jsme to nedohráli do vítězného konce," řekl kouč Bohemians Roman Pivarník. "Hráli jsme na dva útočníky, trochu jsme propadávali v záloze. S hrou dopředu jsem byl spokojený, měli jsme hodně šancí, s hrou dozadu ne," dodal.

Brno potvrdilo problémy s koncovkou a počtvrté za sebou nedalo gól. Zbrojovka dvakrát trefila pouze brankovou konstrukci a v Rakousku prohrála 0:2 s nováčkem německé ligy Ingolstadtem, za který odehrál druhou půli český útočník Tomáš Pekhart.

Přípravné fotbalové utkání:

Dukla Praha - Olympiakos Pireus 1:0 (0:0) Branka: 88. Jurendič.

Sestava Dukly: F. Rada - Miloševič, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Považanec (72. Daniel Tetour), Marek Hanousek (83. Koval), Čajič (46. Jurendič) - Berger (60. Néstor), Beauguel (83. Krmenčík), Přikryl (46. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.

Zbrojovka Brno - FC Ingolstadt 04 0:2 (0:1) Branky: 6. Brégerie, 69. Cohen.

Sestava Brna: Melichárek - R. Buchta (75. Frelih), P. Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra (80. Slančík), Lacko (60. Chrien), Zavadil, Zoubele (60. Malík), Michal Škoda (71. Brigant) - Řezníček (71. Moukanza). Trenér: Kotal.

MAS Táborsko - Slavia Praha 1:3 (0:0) Branky: 90. Strnad - 75. a 82. Voltr, 87. Souček.

Sestava Slavie: Berkovec (46. Hrubeš) - Michal Švec I. (46. Mikula), Bílek, Deli (72. Kodr), M. Dostál - M. Vukadinovič (57. Voltr), R. Hrubý (46. Zmrhal), Souček, Bazal (72. Veselý) - Diop (63. T. Jablonský), Milan Škoda (46. M. Červenka). Trenér: Uhrin ml.

Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice 3:3 (0:1) Branky: 61. z pen. a 69. Čížek, 82. Acosta - 17. Jurdík, 55. P. Novák, 90.+1 Funda z pen.

Sestava Bohemians: I. poločas: Dočekal - Hašek, Škerle, Gajič, Šírl - Čížek, Jindřišek, Jirásek, Bartek - Akulinin, Schick. II. poločas: Dočekal - Pauschek, Šmíd, Gajič, Hašek - Acosta, Jindřišek (56. M. Jarolím), Jirásek (74. Tomas), Mosquera - Čížek (71. Mikuš) - Akulinin (64. Blecha). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články