Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velmi, velmi obtížné rozhodnutí, komentoval Wenger Čechův nákup

Londýn – Koupit Petra Čecha, nebo ho nekoupit? Toto rozhodnutí bylo podle trenéra Arsenalu Arsena Wengera hodně obtížné. Hodně to zvažoval zejména kvůli poměrně kvalitní dvojici brankářů, kterou měl londýnský klub k dispozici před Čechovým příchodem. Wojciech Szczesny
i David Ospina pomýšleli na post klubové jedničky.

Arséne Wenger
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Podle Wengera nakonec sehrála rozhodující roli zkušenost třiatřicetiletého Čecha, který Chelsea opustil po jedenácti letech. "Bylo to velmi, velmi obtížné rozhodnutí, protože už jsem měl dva skvělé gólmany," řekl Wenger.

Věří, že Čech pomůže svým brankářským kolegům k výkonnostnímu růstu. "Má obrovské zkušenosti a to, že už vyhrál řadu velkých trofejí, může posílit sebevědomí týmu. Může jim to pomoci v růstu a to je to, co od něj očekávám," uvedl kouč týmu, v němž působí
i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický.

Čech většinu poslední sezony v Chelsea proseděl na lavičce, protože pozici jedničky převzal Belgičan Thibaut Courtois. Zasáhl jen do sedmi ligových a celkově 16 soutěžních zápasů. "Když jsem ho loni viděl v dresu Chelsea, byl pokaždé přesvědčivý. Jsem rád, že jsme ho mohli získat. Myslím, že je pořád hladový," doplnil Wenger.

Brankář, jenž měl v Chelsea smlouvu ještě na rok, je teprve čtvrtým hráčem, který mezi oběma londýnskými kluby přestoupil. Od svého příchodu na Stamford Bridge v roce 2004 pomohl Chelsea čtyřikrát vyhrát anglickou ligu i pohár, v roce 2012 s ní triumfoval v Lize mistrů a rok nato v Evropské lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články