Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Japonky po výhře nad Nizozemskem doplnily čtvrtfinálovou osmičku

Vancouver - Fotbalistky Japonska porazily na mistrovství světa v Kanadě v osmifinále 2:1 Nizozemsko a zkompletovaly čtvrtfinálovou osmičku. O postup do semifinále se obhájkyně titulu utkají s Austrálií.

Japonky, které jako jediné na turnaji vyhrály všechny své zápasy, zvítězily díky brankám Saori Arijošiové z 10. minuty a Mizuho Sakagučiové ze 78. minuty. Po chybě brankářky Ajumi Kaihoriové snížila v nastaveném čase hlavičkou Kirsten Van De Venová, na víc už ale debutantky na MS nedosáhly.

Čtvrtfinále v Edmontonu mezi Japonskem a Austrálií bude reprízou finále loňského Asijského poháru, které mistryně světa vyhrály 1:0. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Německo - Francie, Čína - USA a Anglie - Kanada.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Japonsko - Nizozemsko

Porážka může Nizozemky mrzet o to víc, že přišly o přímou kvalifikaci na olympijské hry v Riu de Janeiro, kde budou hrát tři nejlepší evropské země z MS. Jistotu účasti pod pěti kruhy tak mají čtvrtfinalistky Německo a Francie. Vzhledem k tomu, že Anglie na OH nehraje, zbylo ještě jedno volné místo, o které se utkají vyřazení osmifinalisté Norsko, Švédsko a Nizozemsko příští rok na jaře v dodatečném play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články