Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Turbulence v ostravském kádru. Baník testuje Slováka Bedecse

Ostrava - Kádr Ostravy nejspíše znovu zažije další turbulentní přestávku. Fotbalisté Baníku zahájili letní přípravu bez Milana Baroše nebo Vojtěcha Štěpána. Ostrava pod vedením nového kouče Radomíra Korytáře naopak testuje slovenského středopolaře Imricha Bedecse z druholigového Sence.

Po mistrovství Evropy jednadvacítek bude odcházející Baroše a Štěpána následovat brankář Jiří Pavlenka, z hostování se do Sparty vrátil záložník Milan Jirásek a odchodů bude ještě nepochybně víc.

Záplaty v sestavě klub zatím šije horkou jehlou: z juniorky byli přeřazeni krajní zadák Oldřich Byrtus, útočník Ondřej Pyclík a opět dokonce i sedmadvacetiletý obránce Jan Zawada, se kterým už se příliš nepočítalo. Na zkoušku navíc přijel nejlepší střelec Sence Bedecs, zatímco avizovaní brankář Viktor Budinský a záložník Petr Hronek z Vlašimi se nakonec v Ostravě neobjevili.

"Mužstvo se během posledního půlroku změnilo, jsou v něm někteří noví hráči a jiní ještě přijdou. Mým cílem proto bude tým stabilizovat, to je zásadní. Prvních čtrnáct dní nám půjde hlavně o vzájemné poznávání. Nebude to jenom o fotbalových dovednostech hráčů, ale i o jejich charakteru," řekl Korytář.

Až v příštím týdnu se k mužstvu připojí cizinci Narh, Mensah a De Azevedo, klub se na testy navíc chystá přivést další várku fotbalistů ze zahraničí. Korytář doufá, že se kádr povede do začátku soutěže ještě posílit. "Máme v hledáčku zkušené hráče, o které stojíme, a uvidíme, zda se nám podaří je přivést. Určitě bychom potřebovali útočníka, ale rezervy máme také na krajních postech," řekl Korytář.

Baník kvůli nedořešeným nájemním vztahům na Bazalech zahájil přípravu ve svém žákovském centru v Porubě, kde bude nejbližší dva týdny. První přátelský zápas sehraje příští sobotu v Krakově s Cracovií, pak se vydá na soustředění do Břeclavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články