Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kadeřábek: Ještě do ME bych mohl být hráčem Hoffenheimu

Praha – Jednou nohou v německém Hoffenheimu už je podle vlastních slov Pavel Kadeřábek. Reprezentační bek nastoupil v pátek za seniorské áčko na Islandu a nyní už se připravuje s výběrem do 21 let na domácí mistrovství Evropy. Kadeřábek doufá, že do středečního startu šampionátu, by se mohl dotáhnout jeho přestup ze Sparty do osmého týmu loňského ročníku Bundesligy.

Slavící Pavel Kadeřábek ze Sparty
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

"Řekl jsem, že chci odejít, a teď už to řeší manažer se Spartou. Ale musím říct, že to je hodně blízko finální domluvě a ještě před mistrovstvím bych mohl být hráčem Hoffenheimu," řekl Kadeřábek, který také poctivě sbírá veškeré informace o svém možném působišti.

"Koukám se, aby tam nepřišel nějaký pravý obránce. Zatím nepřišel, takže dobré," prohlásil s úsměvem Kadeřábek, který by navíc na mistrovství mohl nastoupit proti budoucímu spoluhráči. Kapitánem Německa je totiž útočník Hoffenhheimu Kevin Volland. "Vím o tom. Potřeboval bych se s ním skamarádit, aby mě pak vzali mezi sebe," dodal s úsměvem.

Nevěděl jsem, jestli mě Sparta na EURO uvolní

Kadeřábek se k českému týmu připojil v sobotu poté, co v pátek byl u kvalifikační prohry seniorské reprezentace na Islandu. "Teď už je to lepší, ale včera jsem byl hodně unavený, protože jsem spal jenom dvě hodiny," uvedl sparťanský obránce, který za jednadvacítku nastoupil naposledy loni v březnu. "Ale se všemi kluky se znám ze žáků, dorostu nebo reprezentací. Těšil jsem se a jsem rád, že si mohu zahrát. Takový turnaj tady dlouho nebude," přidal Kadeřábek.

Přitom na mistrovství mohl chybět, protože Sparta ho nemusela uvolnit. "Byl jsem z toho vytočený, protože mi nikdo neřekl, jestli pojedu, nebo ne. Nevěděl jsem, jestli si mohu hledat dovolenou, nebo tady zůstat... Ani nevím, kdo se pak dohodl. Jestli majitel s panem (předsedou fotbalové asociace Miroslavem) Peltou," uvedl. "Jsem rád, že tady jsem, protože takové Euro tady už třeba nikdy nebude."

Proto by chtěl získat medaili. "Sice se říká, že by pro nás byl úspěch postup ze skupiny, ale když pak skončíme čtvrtí, tak to nikoho nebude zajímat. Takže sice chceme postoupit ze skupiny, pak ale chceme urvat nějakou medaili," prohlásil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítku doplnili před ME už i Kadeřábek, Krejčí a Kadlec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články