Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Španělky remizovaly s Kostarikou, Marta už je nejlepší střelkyní historie

Montreal – Úvodní zápas skupiny E mistrovství světa ve fotbale žen mezi Španělskem a Kostarikou skončil překvapivou remízou 1:1 a mírně favorizované Španělsko tak hned na začátek turnaje ztratilo první body. Dařilo se Brazilkám, které zdolaly v druhém duelu skupiny E Koreu 2:0. Rekordním patnáctým gólem na mistrovství světa přispěla k výhře brazilská kapitánka Marta.

Do historie MS se zapsala i druhá úspěšná střelkyně Brazilek. Formiga totiž skórovala v 37 letech a je nejstarší autorkou gólu. Výrazně jí pomohla hrubou chybou korejská obránkyně. Formiga si pak po změně stran došla pro faul v pokutovém území a penaltu přenechala Martě.

Ta se trefila 12 let po své úvodní brance na MS. Pětinásobná fotbalistka roku Marta ve střelecké listině šampionátů překonala někdejší německou hvězdu Birgit Prinzovou. Brazilky, které světové zlato na rozdíl od svých mužských kolegů nikdy nezískaly a nejlépe skončily stříbrné v roce 2007 v Číně, jsou po úvodním kole v čele skupiny E.

Skóre utkání mezi Španělskem a Kostarikou otevřela ve 13. minutě po pěkném uvolnění a střele z otočky Španělka Losadová. Avšak hned po rozehrávce se z protiútoku prosadila Rodriguezová. Další šance už favorizované Španělky nedokázaly využít.

Výsledky mistrovství světa ve fotbale žen

Skupina E (Montreal):

Španělsko - Kostarika 1:1 (1:1), Brazílie - Korea 2:0 (1:0).

Skupina F (Moncton):

Kolumbie - Mexiko 1:1 (0:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články