Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Možná jsem to jeden čas trochu flinkal, přiznává Kadlec

Praha – Ještě na podzim vysedával Václav Kadlec v Německu pouze na lavičce. Teď se o něj pere seniorská s juniorskou reprezentací. Třiadvacetiletý útočník prožil mimořádný půlrok. Do české ligy se vrátil po roce a půl a v jedenácti jarních zápasech dal devět gólů. "Mohlo jich být ještě mnohem víc," říká sparťanský střelec.

Slavící Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Kadlec podobně úspěšné období zažil před odchodem do Frankfurtu. V Německu však postupně gólově uvadl. "Nikdy jsem neměl nějaké extra zájmy mimo fotbal, že bych třeba někam chodil po večerech. Ale možná jsem to jeden čas trochu flinkal. Člověk zmoudří, až když spadne na zadek. A dojde mu to."

Leccos se změnilo s jeho návratem do Čech. "Tím, že se mi Německo moc nepovedlo, se celkově změnil můj přístup k fotbalu. Začal jsem přemýšlet trochu jinak," říká Kadlec. Avšak čeká ho opět návrat do Frankfurtu, kde se má hlásit prvního července. "Jaké se mnou mají plány, zatím nevím. Budu čekat, jak se vyjádří."

Je nám líto, video expirovalo.
V Německu se změnil můj přístup k fotbalu

Půlrok ve Spartě mu vyšel. "Nikdy jsem neváhal. Ale záleželo na Frankfurtu. Nemohl jsem prohlásit, že chci jít do Sparty. To bych si tam třeba ublížil. Takže když mi řekli, že mám svolení, neváhal jsem ani chvilku. Z osobního hlediska to hodnotím kladně. Dal jsem góly, dostal se do nároďáku… To vše vyšlo. Ale celkově to tak kladně nehodnotím, Spartě jsem přišel pomoci k titulu," vzpomíná na nenaplněné cíle.

"Trochu to beru i na sebe. I v klíčovém zápase s Plzní jsem nepodal ideální výkon. Devět branek v jedenácti zápasech je super, ale ten nejdůležitější chyběl. Z osobního hlediska tedy dobré, z týmového jsem zklamaný," přiznává Kadlec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články