Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Real potvrdil odchod Ancelottiho, nástupce zatím není znám

Madrid - Po sezoně bez zisku trofeje byl od fotbalistů Realu Madrid odvolán trenér Carlo Ancelotti. "Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale přišel čas oživit mužstvo, aby vybojovalo nové tituly," řekl prezident Realu Florentino Pérez. Nástupce pětapadesátiletého trenéra by měl být jmenován v příštím týdnu.

Carlo Ancelotti
zdroj: ČTK/AFLO

Ancelotti měl před sebou ještě jednu sezonu z tříletého kontraktu. Bývalý kouč Chelsea, AC Milán či Juventusu přišel do Realu v červnu 2013 z Paris St. Germain. S "Bílým baletem" kolem hvězdného kanonýra Cristiana Ronalada vloni vyhrál Ligu mistrů, v této sezoně ale v prestižní soutěži vypadl v semifinále s Juventusem, v domácí lize skončil druhý o dva body za konkurenční Barcelonou a z domácího poháru vypadl už v osmifinále s městským rivalem Atléticem.

Ancelotti půjde na operaci

Ancelotti se v Kanadě podrobí operaci zúženého páteřního kanálu v oblasti krční páteře. Předčasné ukončení smlouvy nyní využije k tomu, aby si vzal roční zdravotní volno.

Ancelottimu způsobuje stenóza páteřního kanálu mravenčení v rukou. "Pokud bych váhal delší čas, mohlo by se to rozšířit i na nohy, proto jsem si dohodl termín," řekl trenér italskému deníku Il Giornale. "Nevím, jak dlouho budu po operaci imobilní. Pak bude následovat rehabilitace," uvedl. Zákroku se podrobí ve Vancouveru, přesné datum neoznámil.

Delší volno od fotbalu by si pravděpodobně vybral, i kdyby neměl zdravotní důvody. "Dva roky v Realu byly opravdu vyčerpávající, věřte mi, a mimořádně náročné. Nikdo si nedokáže představit, co to stojí, ve smyslu fyzické a duševní energie, trénovat Real," řekl Ancelotti.

Za hlavního kandidáta na uvolněný post na lavičce Realu označila už o víkendu média kouče Neapole Rafaela Beníteze. Hovoří se ale i o končícím trenérovi Dortmundu Jürgenu Kloppovi či Zinedinu Zidanovi, který nyní vede rezervní tým madridského klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články