Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

AS Řím si zajistil druhé místo v italské lize

Turín -  Fotbalisté AS vyhráli římské derby nad Laziem 2:1 a v přímém souboji si zajistili druhé místo v italské lize, které znamená postup do hlavní fáze Ligy mistrů. Před posledním kolem má AS náskok čtyř bodů, Lazio bude v závěrečném zápasu hájit třetí příčku, která mu zajistí start alespoň v předkole prestižní soutěže. Lazio si už další porážku nemůže dovolit. O třetí místo bude v neděli bojovat v dalším přímém duelu se čtvrtou Neapolí, před níž má momentálně tříbodový náskok. Fotbalisté z Kampánie prohráli v sobotu na hřišti už jistého mistra Juventusu Turín 1:3.

Slavící fotbalisté AS Řím
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Římské derby poznamenaly výtržnosti fanoušků, ke kterým došlo v okolí stadionu ještě před úvodním hvizdem. Při potyčkách utrpěli dva příznivci AS bodná zranění břicha, podle prvních informací jsou ale mimo ohrožení života. Další hooligans zaútočili na policisty kameny, ti na zklidnění situace použili vodní děla.

Juventus se v sobotním utkání dostal do vedení po třinácti minutách, když Coman poslal povedený vzdušný pas Pereyrovi a argentinský záložník se prosadil potřetí v sezoně. Po přestávce zahrál domácí obránce Asamoah ve vápně rukou, Insigne z penalty sice gólmana Buffona nepřekonal, k dorážce se však dostal López a chladnokrevně zakončil. O vítězství "Staré dámy" rozhodl premiérovou trefou za Juventus a celkově druhou v italské lize dvaadvacetiletý záložník Sturaro. V závěru pojistil vítězství finalisty Ligy mistrů z penalty střídající Pepe.

Výhru FC Janov 3:2 nad Interem Milán zajistil až v závěru záložník Kucka, jenž se prosadil hlavou po Edenílsonově přesném centru. Slovenský reprezentant a bývalý hráč Sparty vstřelil druhý gól v sezoně.

Výsledky 37. kola italské fotbalové ligy

Juventus Turín - Neapol 3:1 (13. Pereyra, 77. Sturaro, 90.+2 Pepe z pen. - 50. López), FC Janov - Inter Milán 3:2 (24. Pavoletti, 41. Lestienne, 89. Kucka - 19. Icardi, 30. Palacio), Empoli - Sampdoria Janov 1:1 (57. Pucciarelli - 90.+1 Eto'o), Cesena - Cagliari 0:1 (90.+3 Sau), Chievo - Bergamo 1:1 (88. Pellissier - 48. Gómez), Palermo - Fiorentina 2:3 (26. Jajalo, 69. Rigoni - 23. Iličič, 33. Gilardino, 78. Alonso), Parma - Hellas Verona 2:2 (22. Nocerino, 36. Varela - 42. a 80. z pen. Toni), Udine - Sassuolo 0:1 (72. Magnanelli), AC Milán - FC Turín 3:0 (18. a 65. El Shaarawy, 57. Pazzini z pen.), Lazio Řím - AS Řím 1:2 (81. Djordjevič - 73. Iturbe, 85. Yanga-Mbiwa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články