Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistrovské oslavy Plzně začaly. Zlehka i ve fan zóně po hokeji

Plzeň - "Tak jsme první, no a co" a "Skáče celá Plzeň, heja hej" jsou nejčastější pokřiky, které dnes večer znějí v plzeňských restauracích i na ulicích poté, co se místní Viktoria stala mistrem fotbalové ligy. Nejvíce lidí, přes 500, se sešlo u velkoplošné obrazovky na nádvoří Plzeňského Prazdroje, kde zůstala fanouškovská zóna po skončeném mistrovství světa v hokeji. Fandové reagovali na každé zahučení nedalekého vyprodaného stadionu, kde Plzeň porazila Jihlavu 2:0.

Oslavy fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Pozvedněte půllitry, pozvedněte sklenice, pozvedněte kelímky, protože je na co připíjet. Vítáme třetí mistrovský titul pro plzeňskou fotbalovou Viktorku," zakřičel po posledním hvizdu moderátor oslav Jonáš Novotný.

Do pivovaru sice po utkání zamířily ze stadionu další stovky lidí, aby si užily spontánní oslavy, většina si ale dala jedno pivo a zamířila domů. V 21:00 bylo na nádvoří už jen asi 200 fanoušků, ale další ještě přicházeli. "Pivo se bude čepovat, dokud budou lidi," řekl Novotný. Podobně na tom jsou fotbalové hospody.

Oficiální oslavy chystá klub až po posledním kole, kdy obdrží pohár pro nejlepší tým nejvyšší fotbalové soutěže. "Celá Plzeň samozřejmě slaví a tady si to budeme užívat a tady budeme slavit, dokud budou lidi a dokud bude síla a žízeň. Lidé, kteří přišli z Doosan Arény, si vyměňují dojmy s námi a my s nimi," řekl Novotný.

Podle něj pivo k fotbalu jasně patří a Prazdroj je jediným místem, kde může Plzeň slavit ve velkém. Oficiálně se jiná podobná akce nekoná. "Pokud fanouškové vydrží, my tu s nimi rádi budeme. Tady pivo nikdy dojít nemůže a to je dobrá zpráva," uvedl moderátor.

Červená - Modrá a Viktorka - Plzeň, tak se zdravily skupinky lidí se šálami, vlajkami a dresy na ulicích nebo na centrálním náměstí. Dlouho do noci bude otevřeno v tradičních restauracích a hospodách fanoušků, například v pivnici Na Parkáně nedaleko stadionu a na Potravinách pod obchodním domem Plaza. "Žádný incident zatím (do 21:00) nemáme hlášený," řekla plzeňská policejní mluvčí Hana Štefflová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články