Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus postoupil do finále po remíze 1:1 v odvetě s Realem

Madrid - Juventus dokázal vyrovnat nepříznivý vývoj v odvetě semifinále Ligy mistrů, když na gól Cristiana Ronalda z penalty v prvním poločase odpověděl Alvaro Morata a po výsledku 1:1 a 2:1 z prvního duelu postoupil do finále. V něm vyzve 6. června v Berlíně Barcelonu. "Bílý balet" promarnil šanci stát se prvním úspěšným obhájcem v novodobé části elitní soutěže.

Gianluigi Buffon
zdroj: ČTK/AP autor: Andres Kudacki

Do sestavy španělského mužstva se vrátil uzdravený Benzema a právě francouzský útočník se v šesté minutě dostal do první větší šance: V šestnáctce si obhodil Lichtsteinera, ale levačkou vystřelil hodně nepřesně.

Na druhé straně Vidalovu přízemní ránu vyrazil brankář Casillas, který 150. startem v LM dorovnal rekord barcelonského záložníka Xaviho. Hostující gólman Buffon zase musel vytáhnout Baleův dalekonosný pokus.

Ve 23. minutě Real otevřel skóre. Rodríguez v pokutovém území spadl po souboji s Chiellinim a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Ronaldo. Hvězdný Portugalec 77. brankou v Lize mistrů dotáhl nejlepšího střelce v historii soutěže Messiho z Barcelony.

Domácí od gólového momentu dominovali a mohli náskok zvýraznit. Ronaldo však krátce před pauzou trefil jen boční síť a Benzemovu střelu na přední tyč zneškodnil pozorný Buffon.

Druhý poločas ale Real začal vlažněji a v 57. minutě na to doplatil. Pogba hlavou vrátil míč do šestnáctky, kde ho snadno převzal Morata a prostřelil Casillase. Madridský odchovanec skóroval i minulý týden v Turíně.

Svěřenci Carla Ancelottiho si v závěrečné půlhodině vytvořili řadu příležitostí, ale tápali v koncovce. Marcelovu povedenou akci nezakončil přesně Bale a cíl nenašla ani Rodríguezova rána. Real naopak podržel Casillas, jenž vychytal Marchisia. Baleovo střelecké trápení pokračovalo, velšský útočník dvakrát hlavičkoval nad branku. V závěru už hosté postupový výsledek uhájili.

Juventus, do jehož vedení patří bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd, si zahraje osmé finále Ligy mistrů či jeho předchůdce Poháru mistrů evropských zemí a první od roku 2003.

Real Madrid - Juventus Turín 1:1 (1:0)

Branky: 23. Ronaldo z pen. - 57. Morata. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Isco, Rodríguez - Tévez, Lichtsteiner. Diváci: 79.000. První zápas: 1:2, postoupil Juventus.

Real: Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Rodríguez, Kroos, Isco - Bale, Benzema (67. Hernández), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo (79. Barzagli), Pogba (89. Pereyra) - Vidal - Tévez, Morata (84. Llorente). Trenér: Allegri.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy