Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real pouze remizoval s Valencií, Barcelona je blízko titulu

Barcelona – Barcelona se pomalu, ale jistě posouvá k zisku titulu mistra španělské ligy. Katalánci nezaváhali ani proti San Sebastinu, který doma porazili 2:0, a již příští týden mohou slavit titul. Pomohla jim k tomu remíza druhého Realu s Valencií 2:2, po které mají dvě kola před koncem čtyřbodový náskok. Remizoval i obhájce titulu Atlético Madrid, které si rozdělilo body s Levante po výsledku 2:2.

Slavící fotbalisté Barcelony
zdroj: ČTK/EFE autor: Toni Garriga

Real si problémy nadělal v prvním poločase, který mu hrubě nevyšel. Během prvních dvaceti minut nejprve trefil Bale břevno z přímého kopu a o chvíli později Ronaldo hlavou po rohu rovněž. Dalších deset minut navíc patřilo Valencii, během sedmi minut se prosadili Alcácer a Fuego.

Real mohl ještě do poločasu snížit, jenže Diego Alves vychytal Balea, Hernández otřel svoji střelu jen o tyč a Illarra vypálil těsně vedle. Největší možnost měl těsně před přestávkou Ronaldo, jenže Alves mu zlikvidoval i pokutový kop. Valencijskému brankáři se to proti Ronaldovi povedlo už podruhé v kariéře, žádný jiný gólman navíc za posledních deset let ve španělské soutěži tolik penalt jako Alves (16) nechytil.

Po deseti minutách druhé půle ale domácím vykřesal naději Pepe, který se prosadil hlavou po rohu Jamese. Valencia poté poctivě bránila vedení a soupeře pouštěla do minima šancí. Jednu měl Ramos, po dalším centru Jamese ale jeho hlavičku opět vytáhl skvělý Alves. Ani on však nestačil na parádní střelu Isca, který šest minut před koncem vyrovnal. Real ale už další branku nepřidal a ztratil dva body.

Barcelonu v prvním poločase trápilo špatné proměňování šancí a také výborný brankář Rulli. Ztroskotali na něm Messi i Piqué, v dalších šancích neuspěli ani Suárez, Rafinha nebo Dani Alves.

Hned po pěti minutách druhé půle ale domácí publikum uklidnil Neymar, který se prosadil v šestém utkání ve všech soutěžích v řadě. Brazilský útočník hlavou doklepl do brány tečovaný centr Messiho. Definitivní podobu výsledku dal pět minut před koncem střídající Pedro, který míč poslal do brány krásnými nůžkami.

Levante nad Atléticem v domácím prostředí sice dvakrát vedlo, k překvapivému vítězství ale celek z Valencie zápas nedotáhl. Ve 32. minutě otevřel skóre Barral, s 11 góly nejlepší střelec domácích. Už o tři minuty později ale vyrovnal Siqueira, pro kterého to byla první trefa v dresu Atlética.

Ve druhém poločase Uche znovu přiblížil Levante k úspěchu, alespoň bod pro hosty zachránil deset minut před koncem střídající Torres hlavičkou po Kokeho centru od rohového praporku. Atlético prodloužilo svoji sérii bez porážky v lize na 13 zápasů a je nadále třetí, o čtyři body před čtvrtou Valencií.

Granada porazila 2:0 Córdobu a po druhé výhře za sebou dál živí naději na záchranu. Od Eibaru, kterému patří nesestupová sedmnáctá příčka, ji nyní dělí jen horší skóre. Naopak Córdoba, která utkání dohrávala po dvou červených kartách v devíti, už naději na záchranu ztratila v předchozích zápasech.

Atlético remizovalo s Levante

Fotbalisté Atlética Madrid remizovali na hřišti Levante 2:2 a na třetím místě mají svěřenci trenéra Simeoneho dvě kola před koncem náskok čtyř bodů. Levante sice dvakrát vedlo, k překvapivému vítězství ale celek z Valencie zápas nedotáhl. Ve 32. minutě otevřel skóre Barral, s 11 góly nejlepší střelec domácích. Už o tři minuty později ale vyrovnal Siqueira, pro kterého to byla první trefa v dresu Atlética.

V druhém poločase Uche znovu přiblížil Levante k úspěchu, alespoň bod pro hosty zachránil deset minut před koncem střídající Torres hlavičkou po Kokeho centru od rohového praporku. Atlético prodloužilo svoji sérii bez porážky v lize na 13 zápasů.

Sevilla nevyužila šanci přiblížit se čtvrté Valencii na rozdíl jediného bodu, neboť na hřišti Celty Vigo pouze remizovala 1:1. Andaluský celek neudržel vedení, které mu zařídil v osmé minutě Gameiro, v druhém poločase vyrovnal z penalty Mina.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:

Eibar - Espaňol Barcelona 0:2 (29. Sergio García, 60. Stuani), Granada - Córdoba 2:0 (45. Maínz, 69. El Arabi z pen.), FC Barcelona - San Sebastian 2:0 (51. Neymar, 85. Pedro), Real Madrid - Valencie 2:2 (56. Pepe, 84. Isco - 20. Alcácer, 27. Fuego), Levante - Atlético Madrid 2:2 (32. Barral, 63. Uche - 35. Siqueira, 80. Torres), Villarreal - Elche 1:0 (26. Campbell), Almería - Málaga 1:2 (31. Teye - 23. vlastní Casado, 69. Guerra), Vigo - FC Sevilla 1:1 (58. Mina z pen. - 8. Gameiro). Vallecano - Getafe 2:0 (28. Manucho, 73. Miku).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články