Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plzeň udělala rozhodující krok za titulem, Jablonec ovládl derby

Praha – Plzeň se velmi přiblížila zisku mistrovského titulu. Spartu na její půdě porazila 2:0, tři kola před koncem má na svého rivala náskok šesti bodů a už v příštím duelu může slavit ligový primát. Na odpověď na otázku, který tým sestoupí do druhé ligy, si fanoušci v nejvyšší české soutěži budou muset ještě chvíli počkat. Hlavní adepti Hradec Králové i České Budějovice totiž zvládli své duely. Předposlední Hradec doma zdolal Ostravu 1:0 a stejně dopadl i duel posledního Dynama s Duklou. Čtrnáctý Liberec naopak prohrál v derby s Jabloncem a záchranu si bude muset zajistit až v příštím kole doma proti Hradci.

Hráči Plzně jsou již jen krůček od titulu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:2

Plzeň rázně vykročila za ligovým primátem. Na Letné Viktoria zvítězila 2:0, uštědřila svému úhlavnímu rivalovi druhou porážku v sezoně a především - tři kola před koncem navýšila svůj náskok na čele tabulky na druhou Spartu na 6 bodů. Ve zbývajících třech kolech tak Plzni stačí k titulu uhrát tři body, Sparta už se musí pomalu smiřovat s druhou příčkou. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/310849-plzen-porazila-spartu-i-napodruhe-a-titul-ma-na-dosah/)

Jablonec - Slovan Liberec 2:0

Podještědské derby s výsledkem 2:0 pro Jablonec proti Liberci rozhodli na startu druhé půle brankami ve 48. a 50. minutě Jan Kopic s Martinem Pospíšilem. Jablonec tak navázal na výhru z podzimního vzájemného duelu a přiblížili se v tabulce k druhé Spartě na rozdíl tří bodů. Libercký Slovan naopak přišel o šňůru pěti kol bez porážky a na čtrnáctém místě má pětibodový náskok na sestupové příčky.

Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 1:1

Boleslav má po remíze na hřišti Bohemians 1905 ana čtvrtém místě tabulky jen dvoubodový náskok na pátou Příbram. Středočechy poslal v Ďolíčku do vedení ve 20. minutě Lukáš Magera, ale Slovák Matúš Mikuš po chvilce vyrovnal. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/310915-jablonec-ovladl-podjestedske-derby-a-zajistil-si-treti-misto/)

Hradec Králové - Baník Ostrava 1:0

Předposlední Hradec Králové porazil doma Ostravu 1:0 a oddálil hrozbu sestupu. "Votroci" díky brance Daniela Trubače ukončili sérii šesti utkání bez vítězství a na čtrnáctý Liberec ztrácejí v neúplné tabulce pět bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/310843-hradec-prolomil-sestizapasovou-serii-bez-vyhry-a-porazil-ostravu/)

České Budějovice - Dukla Praha 1:0

České Budějovice porazily pražskou Duklu 1:0 a udržely naději na záchranu. Jihočeši doma díky gólu Jiřího Fundy ukončili sérii deseti utkání bez výhry a v neúplné tabulce ztrácejí pět bodů na čtrnáctý Liberec.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/310851-budejovice-zaskocily-duklu-a-udrzely-nadeji-na-zachranu/)


Příbram - Slavia Praha 2:1

Příbramští fotbalisté porazili Slavii 2:1 a dále se přiblížili účasti v pohárech. Slávisté vedli zásluhou Milana Škody, který se osmnáctým gólem v sezoně dostal do čela tabulky střelců, zápas však otočil Roman Bednář. Utkání rozhodl svou druhou trefou v poslední minutě. Příbram se v tabulce posunula na páté místo a ztrácí jediný bod na čtvrtou Mladou Boleslav. Slavia stále ještě nemá jistou záchranu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/310853-pribram-splha-do-poharu-odnesla-to-slavia/)

Jihlava - Teplice 0:1

Fotbalisté Teplic vyhráli v Jihlavě 1:0 díky brance Jakuby Hory a ukončili tak šňůru čtyř utkání bez vítězství. Poskočili navíc v tabulce na šesté místo. Naopak Jihlava podruhé za sebou nebodovala a je v tabulce devátá.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/310854-teplicim-pomohl-k-vitezstvi-nad-jihlavou-hora/)

Slovácko - Zbrojovka Brno 1:1

Libor Došek a Pavel Zavadil jsou kapitány svých týmů i jejich nejzkušenějšími hráči a také se stali jedinými střelci svých týmů v utkání Slovácka a Brna, které skončilo 1:1. Došek poslal domácí do vedení proměněnou penaltou, ale Zavadil povedenou standardkou nakonec určil konečnou podobu utkání. Slovácko se doma dál trápí, z posledních devíti zápasů na vlastní půdě získalo pouze pět bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/310759-slovacko-si-podelilo-body-s-brnem-goly-strilely-nejzkusenejsi-hraci/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy