Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Guardiolův Bayern přijíždí na Nou Camp. Rozjetá Barcelona čeká

Barcelona - Úvodní semifinále Ligy mistrů čeká na týmy Bayernu a Barcelony. Na Nou Campu se v roli trenéra soupeřova celku poprvé představí Pep Guardiola, který dopředu říká, že má ze soupeře obrovský respekt. Přímý přenos vysílá od 20:30 ČT2 a náš web.

zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Barcelona momentálně předvádí nejlepší výkony od Guardiolovy veleúspěšné éry. Svěřenci Luise Enriqueho vedou španělskou ligu o dva body před Realem Madrid a posledních pět soutěžních duelů vyhráli při skóre 20:0. "Když vstupujeme do semifinále v takové formě, hodně to posiluje naši pozici. Stále však musíme myslet na to, že nás čeká mimořádně obtížný dvojzápas," upozornil Enrique.

Velmi se těší na trenérský souboj s kamarádem a bývalým spoluhráčem. "Kvůli Pepovi to bude mimořádný zápas. Pro mě, fanoušky i pro hráče. Ale chceme hlavně uspět v obou zápasech a postoupit," uvedl Enrique. "Guardiola nás zná velmi dobře, ale my zase víme, jak rád hraje. Myslím, že to ani pro jeden tým není výhoda," doplnil kanonýr Lionel Messi.

Josep Guardiola
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Barca" má také velkou motivaci vrátit Bayernu ostudné vyřazení z předloňského semifinále LM, které německý klub ovládl po jasných triumfech 4:0 a 3:0. "V obou zápasech jsme nad Barcelonou dominovali, ale situace se změnila. Momentálně nemají žádná zranění a Messi je zpět ve špičkové formě, zatímco nám chybí několik klíčových hráčů. Čeká nás těžký test, ale určitě máme šanci," konstatoval brankář Manuel Neuer.

Bayern sice s předstihem obhájil německý titul, ale v poslední době nepodává zcela přesvědčivé výkony. Čtvrtfinále LM proti Portu začali Mnichovští porážkou 1:3, vyřazení ale odvrátili v domácí odvetě (6:1). Guardiolovi svěřenci ale také vypadli v semifinále Německého poháru na penalty s Dortmundem a v sobotní generálce na Barcelonu podlehli v hodně kombinované sestavě Leverkusenu 0:2.

Barcelona, která porazila bavorské mužstvo v jediném z předchozích osmi duelů, bude opět spoléhat na ofenzivní trio Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar, které v této sezoně už společně zaznamenalo impozantních 108 soutěžních gólů. Hostům budou chybět zranění Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba nebo Holger Badstuber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články