Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jeden gól stačil Dukle k porážce Hradce. Votrokům se vzdaluje záchrana

Praha - Fotbalisté pražské Dukly ve 26. kole první ligy porazili doma předposlední Hradec Králové 1:0 díky brance Jeana-Davida Beauguela a vrátili se na páté místo. "Votroci" prohráli pátý z posledních šesti zápasů a v neúplné tabulce dál ztrácí šest bodů na záchranu.

Slavící fotbalisté pražské Dukly
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Dukla začala lépe a v desáté minutě se dostala do vedení. Mareš našel z rohového kopu Beauguela a francouzský útočník na zadní tyči hlavou skóroval. Nejlepší střelec Dukly vstřelil osmý ligový gól v sezoně, na který čekal devět zápasů.

Beauguel mohl o chvíli později přidat další zásah, ale tentokrát jeho střelu doprostřed branky vytěsnil gólman Koubek. Domácí měli i v dalších minutách velkou převahu a soupeře moc nepouštěli do hry. Čajičovu ránu z úhlu vyrazil Koubek a hradecký brankář podržel nováčka soutěže i ve 38. minutě, kdy zneškodnil pokus Mareše i dorážku Považance.

Domácí po změně stran notně ubrali z tempa, ale utkání měli dál pod kontrolou. Hradečtí se sice snažili útočit, jenže jejich akce většinou končily před šestnáctou Dukly a její brankář Rada byl celý zápas prakticky bez práce.

Pražané se i kvůli řadě nepřesnostem ve druhé půli do zakončení moc nedostávali, v závěru jen nepřesně z dálky vypálil Považanec. Dukla tak vyhrála i šestý vzájemný ligový zápas a popáté od Hradce neinkasovala.

Dukla Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0) Branka: 10. Beauguel. Rozhodčí: Nenadál - Kordula, Hock. ŽK: Marek Hanousek, Matěj Hanousek, Jan Blažek. - P. Dvořák. Diváci: 1538. Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek (72. Jan Blažek) - Čajič (85. Kluk), Beauguel, Jakub Mareš (88. Jeřábek). Trenér: Kozel. Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Nosek (78. Tito) - P. Černý - Malinský (57. Halilovič), Trubač, Štípek - P. Dvořák - Vaněček (71. Petrus). Trenér: Barborík.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "V úvodu jsme se snažili být aktivní a poměrně brzo jsme vstřelili první branku, která nás uklidnila. Po celý první poločas jsme předváděli docela dobrý fotbal, bohužel tomu chyběla druhá pojišťovací branka. Situací jsme tam měli dost, ale i ten dnešní zápas ukázal, že asi největší náš problém je momentálně finální řešení. Dokážeme se tam dostat, ale efektivita nebo produktivita je slabá. Druhý poločas se Hradec zlepšil. My začali špatně a trvalo nám nějakou chvíli, než jsme hru vyrovnali. Do šancí jsme ale soupeře moc nepouštěli. Pojistka chyběla a Hradec ke konci cítil šanci. My se pak spíš soustředili na to, abychom náskok udrželi."
 
Róbert Barborík (trenér Hradce Králové): "V první půli jsme nepředvedli dobrý výkon. Soupeř byl lepší a hned v úvodu dal gól ze standardní situace, kterou jsme neuhlídali. Dukla tam měla ještě další příležitosti. Po změně stran jsme se herně zvedli, ale zase jsme se do gólových příležitostí vůbec nedostávali, hráli jsme jen po šestnáctku. Měli jsme držení míče a některé akce, ale chyběla větší přesnost ve finálních přihrávkách. Spíš řešíme to, že chceme důstojně dohrát soutěž a hrát o každý bod. Uvidíme, co bude. Zatím je záchrana stále jenom teorie. Aspoň druhá půle ale měla z naší strany ligové parametry."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články