Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liberec válí. Doma smetl Teplice a je blízko pohárového finále

Liberec – Kdepak tým, který bojuje o záchranu a trápí se. Z Liberce se pod trenérem Davidem Vavruškou stal výborně hrající celek, což opět potvrdil v úvodním semifinále Poháru FAČR. V něm Slovan doma smetl Teplice 3:0 a nakročil k postupu do finále. Slovan o výhře rozhodl dvěma brankami v úvodu, kdy se trefili Kamerunec Djika Douglas a Erich Brabec, třetí gól přidal po pauze Nizozemec Kevin Luckassen.

Slavící fotbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Zatímco Teplice nastoupily až na dva posty v nejsilnější sestavě, liberecký trenér Vavruška udělal oproti poslednímu ligovému utkání z nejrůznějších důvodů hned osm změn. Na hřišti to ale nebylo patrné a Slovan měl navrch v nasazení i v proměňování šancí.

V úvodu měli hosté několik příležitostí, otevřít skóre ale nedokázal ani v nejvyloženější pozici Litsingi, který minul. Do vedení se tak dostal v desáté minutě Liberec. Po Breznaníkově centru uklouzl Krob, míč propadl až k volnému Douglasovi a ten sám před Grigarem namířil přesně k tyči. Kamerunský záložník oslavil první soutěžní gól v dresu Slovanu.

O šest minut později to bylo už 2:0. Míč se po rohovém kopu odrazil ke stoperu Brabcovi, který zachoval chladnou hlavu a i on zaznamenal svou premiérovou trefu v barvách Liberce.

U Nisy se hrál velmi ofenzivní fotbal a šance se střídaly na obou stranách. Hostující Potočný v akrobatické pozici přes hlavu trefil tyč, na opačné straně dvakrát neuspěl Luckassen. 

Nizozemský útočník se dočkal až dvě minuty po přestávce, kdy dorazil balon do odkryté branky po Breznaníkově přiťuknutí. Liberec i po přestávce dobrým výkonem ukazoval, proč se za poslední měsíc posunul z posledního místa ligové tabulky mimo sestupové příčky.

Čtvrtý gól mohl přidat střídající Hadaščok, ale Grigara nepropálil. Na druhé straně pak v závěru nedokázal vykřesat větší naději do odvety Jablonský, jenž hlavou minul opuštěnou branku. Liberec tak soupeři vrátil porážku z březnového ligového souboje, po němž na lavičce Slovanu skončila trenérská dvojice Jiří Kotrba, Josef Csaplár.

Slovan Liberec - FK Teplice 3:0 (2:0)

Branky: 10. Douglas, 16. E. Brabec, 47. Luckassen. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Ďubek, Šural, Breznaník - Kapolongo. Diváci: 2605.

Liberec: Hroššo - Coufal, Pimpara, E. Brabec, Mudra - Soungole - Šural, Douglas (80. Frýdek), Ďubek (72. Pavelka), Breznaník - Luckassen (53. Hadaščok). Trenér: Vavruška.

Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič (46. Vondrášek) - Hora, Vachoušek, Balász (81. Vůch) - Litsingi (55. Kapolongo) - Potočný. Trenér: P. Rada.

David Vavruška (Liberec): "Myslím si, že se hrál docela otevřený fotbal na to, že šlo o semifinále. My jsme takhle hrát chtěli, protože je to nastavené takovýmto způsobem a něco brzdit nemá cenu. Jsem s utkáním spokojený, ale soupeř měl taky šance. Vyhráli jsme 3:0, což je pro Teplice trochu kruté. Těší mě, že můžu na hřiště postavit prakticky kohokoliv a vůbec tím netrpí kvalita nebo systém hry. Děláme to prostě vše stejně. Na tréninku není vůbec znát, kdo je ze základu a kdo náhradník. Panuje tu skvělá atmosféra, kluci se fotbalem baví a příliš nestresují. Rozhodně nechci dopustit, aby si už teď někdo myslel, že jsme postoupili. Ještě pořád nás čeká odveta, kterou musíme zvládnout."

Petr Rada (Teplice): "V prvním zápase se už asi rozhodlo o postupu, v poháru je to veliký náskok, i když se samozřejmě doma budeme snažit. Neproměnili jsme stoprocentní šanci v úvodu a Slovan nás naopak dvěma brankami dostal do situace, že každá šance proti nám byla nebezpečná. O poločase jsem hráčům řekl, že s takovýmto přístupem nemáme šanci výsledek zvrátit. A pak dostaneme gól ve 47. minutě a o zápase je rozhodnuto. Měli jsme sice v prvním poločase dvě tři šance, jednou jsme nastřelili tyčku, ale domácí vyhráli zcela zaslouženě. Musíme si to nyní přebrat v hlavách, hráči by si měli uvědomit, že takhle se hrát nedá. Mrzí mě, že jsme prohráli, ale jde o to, aby to mrzelo i hráče."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články